Читај ми!

Нова песма Милана Васића, „Полетео соко сиви“, начин да се одужи за прелепо детињство

Глумац Милан Васић је пре две године за ПГП РТС објавио дигитално издање – песму и спот „Ја сам момче са Косова“ које је урадио у сарадњи са трубачем Дејаном Петровићем. Сада има нову песму, „Полетео соко сиви“ која је премијерно емитована на Првом програму Радио Београда, а затим у МТС дворани представљена осталим медијима. На Јутјуб каналу ПГП РТС-а овјављен је и спот.

У МТС Дворани премијерно су представљени песма и видео спот Полетео соко сиви, коју је као дигитално издање за ПГП РТС снимио уметник Милан Васић.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије је у потпуности подржала реализацију спота који је својеврстан запис о лепотама наше јужне покрајине.

Владимир Грајић, директор ПГП РТС-а пожелео је Милану Васићу још много успешних музичких пројеката и истакао да ће на том путу и даље имати и подршку најстарије дискографске куће на Балкану.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић је, обраћајући се присутнима, рекао између осталог:

„Многе песме су испеване о Косову и Метохији и судбини српског народа на оном месту где се вековима небо и земља додирују и где се свакога дана страдање и радост живљења сусрећу. Не може свако да пева о Косову и Метохији и зато песме о нашој јужној покрајини представљају зов српске душе и одјек славе наших предака, али и аманет и завет будућим генерацијама“, наводи Петковић.

„О Косову и Метохији могу да певају само они који су се напојили воде са Шар планине, коло играли у порти Грачанице, молили се Јоаникију Девичком и заплакали на Газиместану. Али има једно момче са Косова које је успело да донесе сву узвишеност косовско-метохијских песама и Канцеларија за Косово и Метохију је помогла да светлост дана види и прва песма Ја сам момче са Косова, а која је одавно ушла у срце и душу народа с Космета, али и читавог света. Надам се да ће овај соко сиви да полети према небу и да ће да пронесе глас о нашем Косову и Метохији“, закључује Петковић.

Милан Васић је нагласио да је својом најновијом песмом желео да се „одужи Косову и Метохији за прелепо детињство“.

„Желим да сачувам ту мелодику сa Косова и Метохије. Ако нећемо ми, ко ће? Желео сам да пренесем шта значи породица, огњиште, вера, корени јер без тога не постојимо. Имам ту неку мисију да сваке године снимим по једну песму за мој народ, да онима који не знају где су наше светиње дочарам лепоту Космета и да пожеле да оду тамо. Мислим да смо сви заједно успели да направимо оно што смо желели“, истако је Васић и захвалио се на подршци Канцеларији за КиМ, ПГП РТС-у и свим сарадницима на овом пројекту.

ПГП РТС је објавио и специјално издање – компакт диск са две песме које изводи Милан Васић- Ја сам момче са Косова (М.Васић и Дејан Петровић, 2020.) и Полетео соко сиви (2022). Аутори ове комозиције су Дејан Аксић, Драган Николић, Мирољуб Јевтић и аранжер Дејан Аксић.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару