Читај ми!

Седми овогодишњи концерт Биг бенда РТС-а на Коларцу 1. јуна

Биг венд РТС-а је одржао седам концерата за пет месеци. Овогодишњу сезону затварају 1. јуна концертом на Коларцу, овога пута са чувеним немачким пијанистом, Клаусом Рајблеом.

Ђорђе Кујунџић је саксофониста Биг бенда РТС-а, али и њихов најмлађи музичар. Ту је већ три године.

„Од првог дана су ме јако лепо дочекали. Некако старије колеге се труде да млађима помогну, да их приме, да им дају савете. Ја сам кренуо релативно касно да се бавим џезом. Студирао сам класичну музику у Швајцарској. Завршио сам кларинет и кренуо сам џез озбиљно, посвећено да радим са 24-25 година и некако до сада још увек нисам стигао на тај ниво на којем бих волео да будем. И то ми је циљ, да ето, за пет година кад устанем да свирам, да стварно будем врхунски солиста“, наглашава Ђорђе.

А љубитеља џез музике све је више, што показују и распродате карте за концерте нашег Биг бенда.

„Свакако, џез музика није иста као што је некада била, тако да самим тим ни публика није иста, али свакако је има. Наши концерти су заиста попуњени, велико је интересовање. Негујемо неку млађу публику, али има увек за сваког нешто што воли да чује“, наводи Марко Ђорђевић, Одговорни уредник џез редакције Музичке продукције РТС-а.

Ово је њихов седми концерт у овој години. Наступали су са Стјепком Гутом, Владимиром Николовом, Ненадом Василићем, али и многим другим музичарима светске џез сцене. Овог пута у Коларчевој задужбни са њима наступа немачки пијаниста Клаус Рајбле.

„Заиста волим публику у Београду, наступао сам неколико пута, доста пута рекао бих, и знате Срби су осећајни људи и то заиста ценим“, наводи Рајбле.

Њихове пробе захтевају озбиљност, али често се нађе места и за неку шалу, фотографију или анегдоту.

„Има их много, ми се толико смејемо, али буквално зависи од дана. Некада је концентрација лошија и у том смислу мени треба више енергије да зауставим жамор између песама и свирања између песама“, каже диригент Биг бенда, Филип Булатовић.

После концерта који ће бити одржан 1. јуна, музичари Биг бенда иду на заслужени одмор. Мада, њихови одмори никада нису обични. Увек се ту нађе нека свирка, роди идеја или настане композиција. Тако су и обећали. Имаћемо чему да се радујемо на јесен, када почне нова сезона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару