Читај ми!

Београдско пролеће – нови дах култном фестивалу, РТС 1 у 21 сат

Ново-старо Београдско пролеће 2022 у МТС дворани – на истом месту где је 1961. године, у тадашњем Дому синдиката, почело прво издање велике, престижне музичке манифестације. Осим публике у дворани, фестивал Београдско пролеће од 21 сат може се пратити и на телевизији, радију или интернету, широм света. Радио-телевизија Србије преноси директно овај догађај на националном ТВ каналу РТС 1, сателитском – РТС Свет, као и на Првом програму Радио Београда и на интернету, преко платформе РТС Планета.

На Фестивалу Београдско пролеће, Током два и по сата програма биће око 80 учесника, који наступају у главном и ревијалном делу. Уживо ће наступити 18 такмичара који ће се и надметати за престижне награде, уз пратњу врсних музичара великог Ревијског оркестра Музичке продукције РТС-а. Неки су већ учествовали на Београдском пролећу, а већина наступа први пут. Такмичари стижу из читаве бивше Југославије.

Редослед такмичара:

1. Филип Жмахер - Опрости ми

2. Борис Пинговић - Живот

3. Ангелина - Меланхолија

4. Игор Симић - Врати се

5. Јасна Госпић - Бели град

6. Давор Јовановић - Живот

7. Ладо Лесковар - Београд ти и ја

8. Јанкс - Тиркиз

9. Дејан Најдановић Најда - После тебе

10. Маја Сар - Љубав

11. Лукијан Ивановић - Да знаш

12. Бојан Маровић - Живим за нас

13. Кристијан Рахимовски - Атлантида

14. Борис Режак - Ластавица

15. Мирза Селимовић - Плакаћеш

16. Бојана Стаменов и Марко Тоља - Кад кажеш љубав

17. Тони Цетински - Чувам љубав

18. Жељко Васић - Компањеро

Водитељи фестивала су Милена Васић и Срђан Тимаров.

Начин гласања

Пошто је традиција да победника Београдског пролећа бира публика, омогућено је и СМС гласање, слањем поруке на број 5556, од 1 до 18 за свог извођача. Трајање гласања је 20 минута од тренутка када се отворе линије, цена поруке је 36 динара са ПДВ-ом. Могуће је послати 20 порука са једног броја.

Поред тога, могуће је гласање и преко инстаграм профила @MTSdvorana где су постављене објаве свих 18 такмичара. Потребно је лајковати профил свог фаворита или фавориткиње.

Осим награде публике и стручног жирија, биће додељене и три специјалне награде које додељују Накси радио, МТС дворана и Удружење композитора.

Игор Станковић, директор фестивала Београдско пролеће и директор МТС дворане истиче да су прирпеме биле веома захтевне, али да сви жељно ишчекују почетак фестивала.

„Генерална проба је одржана синоћ, све је дивно, нема помпе, сви су узбуђени. Додељује се десет награда, 18 извођача, четири награде су награде стручног жирија, три су награде публике, специјалне награде које се додељују. Сви су спремни, млади певачи су узбуђени, јер је то јединствена прилика да се наступа уживо, старији то ишчекују са сетом“, истакао је Игор Станковић.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару