Читај ми!

Београдско пролеће на таласима Радио Београда уз препознатљив квалитет звука

Емитовање тематских канала Радио Београда почело је пре три године, а реч је о каналима РТС Плетеница, Рокенролер, Џубокс и Вртешка на интернет платформи РТС Планета. Покретање нове медијске услуге прати дигитализација звучног архива Радио Београда, а и предстојеће Београдско пролеће ће имати посебно место у програму.

Канал РТС Џубокс је намењен љубитељима домаћег и страног евергрина. „Програм обухвата и музику из златног времена забавне, популарне музике која је настајала на значајним фестивалима као што је Санремо, Евровизија, али и домаћим као што је Београдско пролеће, које имамо прилике да оживимо на неки начин, затим Песма лета... То су фестивали који су диктирали трендове“, изјавила је у Јутарњем програму Снежана Грујић, руководилац Службе медијских услуга Радио Београда.

Канал Рокенролер се разликује по томе што емитује снимке са концерата који су забележени током вишедеценијског рада, и са догађаја као што су Гитаријада, Бирфест...

С друге стране, најбоља народна музика доступна је на каналу РТС Плетеница.

„Традиционалне песме, изворне, новокомпоноване, староградске, романсе, све што волите да слушате и све можете чути на један клик на нашој мултимедијалној платформи Планета“, рекла је.

Говорећи о Београдском пролећу, фестивалу који ће Радио Београд 1 преносити 29. априла, Грујићева је рекла да слушаоци могу очекивати квалитетан звук који је заштитни знак Радио Београда.

„У Комбанк или МТС дворани ће бити Катарина Епштајн на пункту Првог програма Радио Београда, где ће угостити учеснике, организаторе и посетиоце фестивала, а Ненад Камиџорац ће бити у студију радија, и то је двојац који ће пратити Београдско пролеће“, изјавила је Снежана Грујић.

Напоменула је да ће садржаји бити објављивани и на друштвеним мрежама.

На каналу Џубокс креће и серијал посвећен Београдском пролећу, где ће се евоцирати успомене кроз емитовање програма са садржајем из ранијих издања тог фестивала.

Све нумере које ће бити изведене на овогодишњем Београдском пролећу биће објављене и на посебном албуму који издаје ПГП РТС.

Када је реч о другим тематским каналима – РТС Вртешка се издваја посебним садржајем који је намењен и деци али и родитељима.

„То су садржаји који су настајали деценијама, у безмало стогодишњој историји Радио Београда. Пре свега се мисли на Редакцију и Програм за децу и младе, који су створили најважније дечје емисије којих се и сада сећамо, и које се емитују и дан-данас, рецимо емисија 'Добро јутро, децо' која се емитује 365 дана у години, и на таласима Радио Београда се и дан-данас чује... 'Поштована децо' и многе друге емисије...“, рекла је Грујићева.

Додала је да су присутни и музички као и драмски програм, укључујући и продукцију почев од шездесетих година прошлог века која укључује многа позната имена домаћег глумишта попут Ружице Сокић, Николе Ђуричка...

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару