Читај ми!

Водитељи Фестивала Београдско пролеће – Милена Васић и Срђан Тимаров

Попут многих овогодишњих учесника „Београдског пролећа” који ће се учешћем на фестивалу уписати у историју ове престижне манифестације – од 29. априла и глумци Милена Васић и Срђан Тимаров биће „убележени” на ту престижну листу.

Њих двоје ће бити на гламурозном, ласкавом али и одговорном водитељском задатку који су током деценија трајања фестивала успешно спроводили Мића Орловић, Дуња Ланго, Љиљана Марковић, Петар Словенски, Дејан Ђуровић, Душанка Калањ, Жељко Стефановић, Весна Илић, Драгана Катић, Нина Мудринић и многи други попут легендарних уметника као што су Миња Субота, Далиборка Стојшић, Мира Ступица, Мира Бањац…

Седам дана пред догађај, ово двоје врсних и доказаних уметника није крило радост и узбуђење због поверења које им је указано, али ни због тога што обоје иначе воле и изузетно цене овај фестивал.

„Велика ми је част што ћу бити у водитељској улози на Фестивалу Београдско пролеће. Много сам срећна што се тај фестивал враћа, он је обележио и моје детињство, а многима од нас је синоним за неко носталгично и лепше време. Част ми је што сам на месту великана тадашње Телевизије Београд али и неких изузетних уметника, мојих колега који су били водитељи ове манифестације“, рекла је Милена Васић.

Миленин партнер са којим ће делити сцену 61. Београдског пролећа у Комбанк дворани, Срђан Тимаров, поверава да је такође био почаствован позивом, али да га је пре свега обрадовала вест да је обновљен овај престижан фестивал који је познат по томе што на њему учествују искључиво врхунски уметници.

„Радујем се што је Београдско пролеће обновљено, коначно поново један фестивал на коме ће наступити они који озбиљно певају и који поседују рафинман, који подразумева изузетан квалитет и висок уметнички ниво, баш онакав какав је красио и Телевизију и фестивал Београдско пролеће у време када сам ја одрастао. Радујем се изузетно што је моја партнерка баш Милена Васић и свиђа ми се што је одлука пала да глумци буду водитељи. Такође, важно ми је што учествујем у нечему што ћу и лично моћи да подржим, а то нешто је важно за нашу културу и уметност, достојанствено и вредно“, рекао је Срђан Тимаров.

Фестивал Београдско пролеће биће одржан у петак 29. априла у Комбанк дворани, некадашњем Дому синдиката, где је све и започело 1961. године. Као и тада, тако ће и овога пута све извођаче на сцени пратити врхунски музичари Ревијског оркестра Музичке продукције РТС-а.

Овогодишње издање фестивала представиће осамнаест такмичарских песама, које ће уживо премијерно извести регионални уметници Тони Цетински, Жељко Васић, Ладо Лесковар, Јасна Госпић, Филип Жмахер, Борис Режак, Мирза Селимовић, Давор Јовановић, Бојана Стаменов и Марко Тоља, Кристијан Рахимовски, Маја Сар, Дејан Најдановић Најда, Бојан Маровић, Лукијан Ивановић, Игор Симић, Сашка Јанковић Јанкс, Ангелина и Борис Пинговић.

Уз Милену Васић и Срђана Тимарова, који ће бити водитељи фестивала на сцени Комбанк дворане, слушаоце Првог програма Радио Београда ће у директном радијском преносу кроз програм водити новинари и уредници Катарина Епштајн и Ненад Камиџорац. 

Осим публике у Комбанк дворани, овогодишње издање Фестивала Београдско пролеће у петак увече 29. априла могу уживо пратити у директном преносу и гледаоци РТС1, РТС Свет као и слушаоци Првог програма Радио Београда, а преко интернета – на мултимедијској платформи РТС Планета.

среда, 24. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару