Читај ми!

Радио Београд 1 премијерно представио сингл Алена Исламовића „Знак“

У легендарној емисији Првог програма Радио Београда, „Поп карусел“, премијерно је емитована нова песма „Знак“, којом Ален Исламовић најављује нови студијски албум.

Ауторки и уредници емисије Поп карусел, Катарини Епштајн, Исламовић је поверио да је песма вокално захтевна и да га подсећа на нумере Горана Бреговића, које је изводио за време „Бијелог дугмета“.

„Ауторка текста је Катарина Ћирић, она је пријатељица групе 'Пилоти' коју сам упознао још када сам са Кикијем Лесендрићем сарађивао на једној дуетској песми. Композитор је Војислав Драговић. Он је аутор овог сингла, радио је комплетну продукцију песме. Већ када сам чуо демо, одмах ми се свидела. Долазио сам често у Београд, чак и током короне. Радили смо вредно, врло сам задовољан како је све финализовано. Песмом Знак представиће вам се један нови Ален. Ово је за мене једна веома значајна, нова прича у којој као солиста до сада нисам сам учествовао и драго ми је што је баш Знак најава мог новог студијског албума“, рекао је Ален Исламвић.

Поверио је и да су му током свих ових година каријере, аутори често нудили разноразне песме, али да је увек био пробирљив „јер се углавном радило о нумерама које су ти аутори радили без идеје о конкретном певачу или гласу, који би те композиције извео. Нудили су ми многи да дођем и преслушам по 20, 30 песама које су направили, али ја не верујем у такав приступ... То су аутори који песме малтене 'штанцују', раде их шаблонски, није персонализовано... Није ми то то. Не верујем у такве песме“, открио је Ален.

Катарина Епштајн је подсетила Аленову на богату каријеру и вишегодишње концертно искуство, између осталог на наступе са рок бендом „Дивље јагоде“ у тада најпрестижнијим клубовима лондонске музичке сцене.

„Било је то изузетно искуство. Почетком осамдесетих видели смо и доживели праву лондонску сцену – хеви метал девојке, чланове група 'Ајрон Мејдн', 'Моторхед'. Дружили смо се без помпе тих дана у неким кафеима, као обични људи иако су они били баш велике звезде...И то искуство ми је касније користило у каријери“, признаје Ален.

Некадашњи певач група „Дивље јагоде“, „Бијело Дугме“, „4Аса“, „Срчани удар“, чија успешна соло каријера траје већ три деценије, свира гитару, а мало је познато да се још на почетку каријере успешно окушао као композитор и текстописац.

Дисциплину и одговоран приступ раду у студију, је како каже, усвојио још из времена рада са Гораном Бреговићем, и данас се свега тога придржава јер сматра да је то „пресудно уколико желите да направите нешто квалитетно“.

Овом приликом Ален Исламовић је поверио да ипак има нечега по чему се никако не уклапа у имиџ рокера, музичара, а то је његов приватни живот.

„Стварно сам изгледа неки погрешан рокер. Нити пијем, нити су ме наркотици интересовали, а и цигарете сам оставио. Са мојом супругом сам још од наше ране младости, а сада смо бака и дека. Баш уживамо у томе“, наглашава саговорник Катарине Епштајн.

Ускоро ће бити предсављен и видео спот за сингл Знак Алена Исламовића, а целу емисију Поп карусел и интервју са Аленом Исламовићем можете послушати путем овог линка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару