Читај ми!

Песма за Евровизију '22 – гласајте за омиљену песму и учините добро дело

Вечерас ћемо знати и других девет финалиста које ћемо слушати у финалу 5. марта, када ћемо и сазнати ко одлази у Торино као представник наше земље на „Песму Евровизије 2022“.

Вечерас ће публика имати прилику да чује још 18 композиција, а до краја вечери знаћемо којих девет одлази у финале „Песме за Евровизију '22“ 5. марта.

Многе песме из прве полуфиналне вечери већ су постале хитови на радију и друштвеним мрежама. Расте напетост и навијање међу кандидатима и у публици, ко ће отићи на овогодишњу „Евровизију“.

Што се тиче реакција на прво полуфинално вече, Душка Вучинић, шефица Службе за односе с јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а, наводи да се највише говори о песмама и наступима.

„Али велике похвале смо добили и за наш визуелни концепт фестивала. Мислим да смо поново померили те стандарде и у креативном, и у продукционом, и техничком смислу. И задали један озбиљан задатак јавним сервисима у Европи, када су овакви и слични догађаји у питању“, наглашава Душка Вучинић.

Трочасовни пренос прве полуфиналне вечери „Песме за Евровизију '22“ је пратило преко милион и 400 хиљада гледалаца, додаје Душка Вучинић, што је довољан показатељ да смо се зажелели оваквих догађаја, фестивала и такмичења.

„Очекујем нешто слично и вечерас, али много више сутра увече, јер се некако приближавамо том тренутку проглашења победника и сазнању ко ће нас ове године представљати у Торину“, додаје Вучинићева.

„Али ја бих позвала гледаоце да гласају у што већем броју, не само што ће тиме дати подстицај свом фавориту, већ и из разлога што комплетан приход РТС СМС-а иде у хуманитарне сврхе, као и сваке године. Ове године, тај приход је намењен деци без родитељског старања и деци оболелој од малигних болести. Дакле, драги гледаоци, учинићете добро дело свом фавориту да оде у Торино, а ваш новац ће свакако отићи на адресе онима којима је најпотребнији“, наглашава Душка Вучинић.

Позната певачица, Бојана Стаменов, која је имала прилику да се појави на евровизијској сцени, признаје да од онога што је успела да чује, избор песама је толико шаренолик и да за свачији укус има понешто.

„Има концептуално врло лепо смишљених и наступа, и песама. Стварно, ове године су се потрудили и извођачи и организација. Иначе, желим да се захвалин РТС-у што мисли на своју 'Евровизијску децу', што су позвали и нас да учествујемо у ревијалном делу. Имамо заиста широку лепезу песама, али сад, људи, паметно бирајте, то ће нас представљати на 'Песми Евровизије', а ко год нас буде представљао, стаћемо иза тог неког“, напомиње Бојана.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару