Читај ми!

Шести Бунт рок фестивал: Велико финале

Стигао је и тај тренутак – велико финале. Од 18 такмичарских бендова који су наступили у првом и другом полуфиналу, за титулу победника 6. Бунт рок фестивала ће се у среду увече 2. марта (РТС 2, 23.25) такмичити 10 финалиста: „Успон људског бића“, „Фусноте“, „Кратки с временом“, "Cactus Fields", „Чувари ствари“, "Hemmoterapia", "El Pre3idente", „Заувар“, „Дуда Буржујка x хаикузаданас“ и "Sanitarium".

Водитељи програма 6. Бунт рок фестивала су: Бранка Главоњић, Зоран Стефанов Исказ и Стефан Јовчић.

Одлуку жирија о победнику шестог издања Бунт рок фестивала, саопштиће реномирани музичар, цењени и награђивани аутор – Момчило Бајагић Бајага, чија успешна и богата каријера траје несмањеним интензитетом већ четири деценије.

Троје првопласираних у финалу фестивала, освојиће и новчане награде, које је обезбедила Радио-телевизија Србије, оснивач фестивала.

„Сви овогодишњи такмичари су изузетни, врло талентовани и ауторски доследни. Чули сте и бројне афирмативне коментаре и похвале чланова стручног жирија током два полуфинала фестивала, на којима се представило 18 бендова и аутора из целе Србије. Честитам и захваљујем свима који су учествовали. Музика је и овога пута победила. Доказали смо и на овај начин да стваралаштво и креативност ништа не може да је заустави, па ни пандемија“, наглашава Бранка Главоњић, уредница и ауторка Бунт рок фестивала.

Пре но што сазнамо коме ће победници претходног, 5. Бунт рок фестивала – бенд „Лагана среда“ предати победнички трофеј, у ревијалном делу програма финала фестивала наступиће "E-play", „Канда Коџа и Небојша“ и Bvana iz lagune & Mikri Maus.

Чланови жирија у финалу 6. Бунт рок фестивала су: Маја Цветковић (E-play), Никола Јелић Микри (Prti Bee Gee), Владан Влајко Ђурђевић (Неверне Бебе), Александар Марковић Лама (Болесна Штенад), Бојан Слачала (Artan Lili), Оливер Нектаријевић (Канда Коџа и Небојша), Горан Љубоја Трут (E-Play) и Никола Ћосић Bvana.

Бунт рок фестивал је јединствена, национална платформа за промоцију младих аутора и бендова – традицију и континуитет гради од 2015. године. Кроз овај ТВ пројекат ауторке Бранке Главоњић и РТС-а, до сада је прошло око 800 аутора и музичких састава, а више од 120 је добило прилику да наступи на сцени.

Досадашњи победници Бунт рок фестивала: „Дингоспо Дали“ (2015.), "Degeneza" (2016.), „Вива Вопс“ (2017.), "Sergio Lounge" (2018.) и „Лагана среда“ (2019.).

ПГП РТС ће ускоро објавити и ЦД компилацију, на којој ће бити овековечени најбољи бендови Бунт рок фестивала.

6. Бунт рок фестивал – финале – среда, 2. март 2022. РТС2 у 22.40

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару