Читај ми!

Легендарни ди-џеј и продуцент Келвин Харис предводи звездани лајнап на „Егзиту“

Келвин Харис најуспешнији ди-џеј и продуцент свих времена, први пут стиже у Србију. Овај вишеструко награђивани музичар суперстар предводи моћну „Егзитову“ објаву од чак 64 нова имена, међу којима су Џејмс Артур, Masked Wolf, Џоел Кори, Џекс Џоунс, Масео Плекс, Монолинк, „Сепултура“, „Напалм дет“ и многи други извођачи који ће наступити на чак пет фестивалских бина Петроварадинске тврђаве.

Сви они придружују се већ раније најављеним Нику Кејву и бенду "The Bad Seeds" и Борису Брејчи на новом издању фестивала, које ће бити одржано од 07. до 10. јула 2022. године, под слоганом: „Заједно. Заувек!“, а ускоро стиже још великих музичких имена.

Келвин Харис је један од највећих суперстарова у историји „Егзит“ фестивала. Апсолутног хедлајнера Главне бине магазин Форбс је шест година заредом ставио на прво место листе најплаћенијих ди-џејева на свету, са зарадом већом од 300 милиона долара, што је чак три пута више од укупне зараде Дејвида Гете и Мартина Гарикса.

Овај мегауспешни продуцент, певач и текстописац до сада је освојио 32 најпрестижније музичке награде, укључујући Греми, Билборд, МТВ i Брит, уз чак 118 номинација. Сарадња са Ријаном, Ели Гоулдинг, Викендом, Дуом Липом, Фарелом Вилијамсом и Мигосимом, само су неки од ванвременских мегахитова с његовим потписом.

Познат је по обарању рекорда и постављању стандарда – његове песме имају импресивних 35 милијарди аудио и видео-стримова, и престигао је Мајкла Џексона по броју песама са једног албума које су се нашле на Британској топ 10 листи.

Од када је победио на британском такмичењу "The X factor", поп, ритам енд бејс и соул певач Џејмс Артур осваја свет, а сада стиже на „Егзитову“ Главну бину, бројећи у овом тренутку преко пет милијарди прегледа и стримова.

Његова интерпретација песме Impossible, достигла је прво место на британској листи синглова и постала најпродаванији победнички сингл целокупног такмичења.

Уследили су велики хитови попут Say You Won't Let Go, која је такође достигла прво место на британској топ-листи и постала једна од најслушанијих песама на „Спотифају“, Train Wreck и Naked, док се његов нови албум It'll All Make Sense in the End, као и сви претходни, нашао међу прва три албума.

Аустралијски репер Masked Wolf, који се налази на врху „Билбордове“ листе најтраженијих нових извођача, придружује се тиму хитмејкера на „Егзитовој“ Главној бини. Аутор је планетарно виралне песме Astronaut In The Ocean, која је проглашена за највећи хит 2021. године на Тик-Току.

Још један „Јутјуб милијардер“ који стиже на Главну бину је британски ди-џеј, хитмејкер Џекс Џоунс. Његов пробој на музичку сцену догодио се сарадњом са Дјуком Думонтом на синглу I Got U, који је убрзо достигао прво место британске топ-листе синглова.

Након што је освојио европске радијске станице, његов хит You Don't Know Me номинован је за Брит награду, а уследиле су и бројне популарне песме, као што су Instruction, на којој гостују Деми Ловато и Стефлом Дон, Breathe и All Day and Night у сарадњи са Мартином Солвајгом.

Џекс Џоунс и још једно нови „Егзитов“ ди-џеј и продуцент Џоел Кори, објавили су прошле године заједнички сингл Out Out, обраду планетарног плесног хита Alors on Danse који је наишао на одличне реакције.

Joel Corry један је од највећих нових поп звезда у Великој Британији који је радијске станице  и фанове освојио сингловима Sorry, Lonely и Head & Heart.

Две песме које су дефинитивно обележиле претходну године су клупска химна Love Tonight,коју на „Егзит“ доноси аустралијски есид хаус двојац "Shouse", и Do It To It, коју ће за публику главне бине извести ACRAZE.

Своје мегахитове Faded, In the Morning и Working For It енергично ће представити ZHU, а за најжешћи звук ове бине биће задужена велика имена која су обележила историју метала и данашњу хардкор, њу вејв и пост панк сцену – култна бразилска „Сепултура“, легендарна четворка из Бирмингема "Napalm Death", „Блајнд Чанел“ из Финске и белоруски састав "Molchat Doma".

„МТС Денс арену“ освајају Хани Диџон, Масео Плекс, Рејниер Зоневелд, Денис Султа 

Наступе на једном од најпознатијих фестивалских плесних подијума, фамозноj МТС Денс арени, потврдили су представници хаус звука, модна икона и активисткиња Хани Диџон, предводник светске сцене и продуцентски геније Масео Плекс, холандска сензација која иза себе има распродате дворане и најуспешнији наступ на прошлогодишњем „Амстердам денс ивенту“, један

од тренутно најтраженијих техно продуцената Рејниер Зоневелд, млади Британац са завидном ларијером, музичким знањем и свестраним приступом денс музици – Денис Султа, представница нове генерације италијнске техно сцене Анфиса Летјаго, техно дуо "Mathame", као и словеначки хаус ди-џеј у успону Брина Кнаус. Уметничку ноту електронској музици даће јединствени извођач Сатори и сенстрани мултиинструменталиста Монолинк.

Нa „Виза фјужон“ бини стижу добитник Греми награде за животно дело и жива икона панка Марки Рамон, један од пионира електронске музике са балканским етно елементима Djaikovski, водећи пост панк бенд "She Past Away", један од најактивнијих и најатрактивнијих бендова региона – „Бркови“, култни ријечки и поново окупљени панкери „Параф“, као и „Прти Би Џи“, „Визељ“, „Коуч парти“ и Сана Гарић.

Жестоку „Експлоузив“ бину предводе "Bury Tomorrow", "Discharge", "Incantation", "Moscow Death Brigade", "Nervosa" и "Tankard", а свирке ће појачати и "Architect of Pain", "Black Tooth", "Chains", "Heresy", "Madvro", "Misconduct", "Noctiferia", "Oathbringer", "Progon", "Shining", "Stranger", "Terminal Prospect" и "The Understones".

Попусти за карте

Чувени британски магазин НМЕ недавно је номиновао „Егзит“ за најбољи фестивал на свету! Изузетне новости су и да „Егзит“ улази у Metaverse и најављује представљање специјалне дигиталне уметности у облику незаменљивих токена, односно НФТ-ова.

Прву НФТ колекцију, која ће ускоро бити доступна, „Егзит“ креира у сарадњи са великим музичким звездама данашњице.

Фестивал ће бити одржан од 7. до 10. јула 2022. године на Петроварадинској тврђави.

У продаји су четвородневне улазнице по цени од 6.490 динара, уз уштеду од 60 одсто. Њихов контигент је ограничен и када се распродају у понуди ће се наћи улазнице са вишом ценом.

Једнодневне улазнице за петак, 8. јул доступне су по поклон ценама, са преко 40 одсто попуста. Цена регуларних једнодневних улазница је 2.990 динара, фан-пит улазнице су доступне по цени од 3.990 динара, а ВИП по цени од 12.000 динара. Улазнице се могу купити на продајним местима и онлајн на страницама „Гигстикса“.

среда, 24. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару