Читај ми!

„Мој животе“ и друге песме са новог албума Милана Николића и у ТВ серији „Камионџије“

Уметник на хармоници са дипломом париске музичке академије, Милан Николић недавно је за ПГП РТС објавио нови студијски албум „Мој животе“. Од десет композиција, чак шест су се нашле у ТВ серији „Камионџије Д.О.О.“, чија је друга сезона у току викендом на РТС1.

„До сарадње је дошло спонтано, а такве сарадње, по написаном правилу, испадну најбоље. Управо је то био случај и са мојим радом на музици за нову сезону серије Камионџије“, поверава Милан Николић.

Објашњава и да је са албума Мој животе укупно је 6 нумера убачено у нове епизоде серије, са тим што се аранжмани поменутих нумера разликују у серији и на албуму.

„Насловну нумеру истоименог албума, Мој животе, отпевао је нас истакнути глумац Тихомир Станић. Песма је уједно и ауторско дело нашег познатог композитора Владимира Граића. Сарадња са обојицом била је за мене велико задовољство и част. Када је реч о Тики, он је ту песму изнео на аутентичан и себи својствен начин, што је резултирало и одличним одјеком код публике“, истиче Николић.

Какав је за њега био изазов да одсвира обраде познатих песама попут Русе косе, Ђелем, ђелем,
Чудна јада од Мостара града
, познати хармоникаш каже да је стварање нових аранжмана за наше старе песме била, најпре, велика сатисфакција.

„Нашао сам се пред изазовом да нешто што је публици познато, сада представим у другачијем, новом руху, усудио бих се да кажем на француски начин. Изузетно сам задовољан што је публика не само приметила већ и прихватила тај другачији начин извођења у односу на оно на шта су навикли до сад“, додаје Николић.

Према његовим речима, урађено је шест нових спотова за шест нумера са овог албума.

„Ради се о фантастичној екипи која је радила за 'Duo Videos'. Пет спотова је снимљено на изузетно лепој локацији која је пријала како нама, тако и људима који су учествовали у реализацији и верујем да смо и сликом допринели лепој атмосфери тих спотова и песама. Шести спот, за нумеру Мој животе садржи кадрове из прве и друге сезоне Камионџија уз неизоставне секвенце из епизоде у којој глумац Тихомир Срааић и у серији изводи ту песму“, навео је Николић.

Уз Милана Николића наступа већ 11 година и оркестар „Банда“. Чланови бенда су: Зоран Миленковић (бубњар), Марија Миленковић (вокал), Матија Димитријевић (гитара), Ђорђе Петровић (клавијатура), Марко Балаћ (басиста).

„У питању су не само одлични музичари, већ пре свега дивни људи, што је резултирао нашом
дугогодишњом сарадњом“, каже хармоникаш.

Албум Мој животе је, десети албум Милана Николића, трећи заредом за ПГП РТС и по његовим речима, намењен је „популацији која искључиво воли музику и уме да ужива у њој, дакле без било каквих старосних или ограничења било каквог типа“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару