Читај ми!

По избору Радио Београда Сана Гарић наступа на фестивалу "Eurosonic Noordeslag"

На холандском "Eurosonic Noordeslag" фестивалу ће, по избору Радио Београда, представница Србије бити музичарка Сана Гарић. Радио Београд је једанаести пут, међу 22 европске радио станице јавних медијских сервиса Европе - учесник ове значајне манифестације који има могућност и да предложи музичаре из Србије који ће наступити на фестивалу и представити се европској публици. Прошле године представник Србије била је група "Е play".

Холандски Eurosonic Noordeslag (ESNS), један од највећих и најутицајнијих европских музичких фестивала и конференција, најавио је за 2022. годину са више од 100 извођача и неколико десетина говорника.

Овогодишњи ESNS биће потпуно дигиталан и одржава се од 19. до 22. јануара, како би наставио своју мисију 36. годину заредом а то је - промоција нове европске музике.


Уз подршку Радио Београда, Сана Гарић ће са бендом одржати концерт у склопу шоукејс програма у четвртак 20. јануара 2022. у Гронингену.

Осим Сане Гарић и Егзит Фестивал ће бити амбасадор Србије, а на ЕСНС 2022 ће бити у потрази за новим талентима у склопу програма European Talent Exchange Programme.

Шта је ESNS (Eurosonic Noordeslag)

Eurosonic Noordeslag је простор за откривање и упознавање музичких талената Европе. Овај догађај је познат у пружању подршке и пласирању подршци откривања нових имена на светској музичкој сцени.

Неки извођачи, данас већ добро познати, који су свираил на ESNS су Alma, Ásgeir, Aurora, Dua Lipa, Hozier, HER, Mø, My Baby, Rejjie Snow, Lost Frequencies, Roosevelt, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök..

Eurosonic такође привлачи преко 4.000 представника музичке индустрије из свих сегмената: преко 400 Европских фестивала, менаџера, агената, издавача, лејблова итд.

Сваке године на Eurosonic фестивалу се одржи преко 350 шоукејсова распоређених по Гронингену уз пратећи конференцијски програм који обухвата око 150 панела и прилика за умрежавање и сарадње. Еуросониц је такође домаћин годишњих састанака музичких удружења, презентација и сусрета која доносе нове сарадње и подржавају иновације у музици, медијима и продукцији.

Сана Гарић је београдска музичарка и ауторка. Предано се бави концертном активношћу кроз сарадњу са многим бендовима и ауторима и као соло извођач (ауторска музика за перформансе и амбијентална електронска музика).

Након вишегодишње каријере, крајем 2021. године издаје други албум под називом Наочаре за срце.

Албум представља нову фазу у музичком раду и комбинацију свежих жанрова електронске и плесне музике, попа, и арт рока.

Музику потписује Сана заједно са члановима бенда, а то су: Милорад Ристић - Мики (бас), Феђа Том Франклин ( бубањ) и Душан Ристић (гитара). Продукцију и мастеринг новог албума потписује Радан Ђорђевић - Rahmanee.

Мало је жена у рокенролу, а још мање оних које су као фронтменке истакнуте испред врсних музичара.

Харизматично плешући изнад клавијатура хипнотише сугестивним вокалом док је прати енергични звук процесираних гитара и моћна ритам секција.

Спој електронике са бендом уживо, плесним ритмовима и енергичним звуком.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару