Победници трећег „Мобил мјузик феста“ – група „Лисило“

У конкуренцији која је била најмлађа, али и најенергичнија у досадашњим финалима „Мобил мјузик феста“, победу је однела група „Лисило“, која је представила најзрелији концепт и најпрофесионалнију свирку и заслужено извојевала победу.

Међутим и други такмичарски бендови оставили су више него сјајан утисак током наступа у финалу фестивала „Мобил мјузик фест“: „Калибар“ и "Generacija Z" су били фаворити млађе публике, а три девојке из бенда „Affliction" остаће упамћене енергичној, жестокој свирци.

Бенд ТБК демонстрирао је истинску креативност у песмама и сценском наступу.

Ипак, како то обично бива, нијансе су пресудиле и зато је титула победника и прва награда снимање и објављивање албума за ПГП РТС, припала групи „Лисило“. 

Певач овог бенда освојио је и микрофон као награду, а комплетом палица награђена је Викторија Милошевић, бубњарка бенда "Affliction", која је својом вештином и енергијом задивила све присутне.

Као специјални гости финала трећег „Мобил мјузик феста“, наступили су прошлогодишњи победници, група „Санитаријум“.

Финале фестивала, у организацији портала сајта Хедлајнер, одржано је у четвртак увече у клубу "Wurst Platz" у Београду, уз ограничен број посетилаца и поштовање свих епидемијских мера.

О фестивалу Мобил мјузик фест

Прво издање фестивала звало се „Мобил демо фест“ (2019), када је победу у жестокој конкуренцији однео бенд "Loud". Награда која им је уз титулу припала, је снимање деби албума за ПГП РТС.

Овог лета, објављена је и ЦД компилација (ПГП РТС, 2021) са песмама пет првопласираних
бендова првог „Мобил мјузик феста“.

Од 2020. године, манифестација добија име „Мобил мјузик феста“, а алтернативни метал бенд „Санитаријум“ је славио победу у финалу. Момцима из Младеновца и Београда такође је као награда за освојено прво место, припало снимање деби албума за ПГП РТС.

Бендови и музичари и који су се пријављивали на овогодишњи конкурс, имали су задатак да пошаљу снимак једне ауторске песме, забележен мобилним телефоном, у једном кадру. Новина је што су организатори овога пута у обзир узимали и снимке настале на концертима а и спотови
забележни на живим свиркама такође су били прихватљиви у конкуренцију за финале.

Иницијатор такмичења „Мобил мјузик фест“ је редакција портала Хедлајнер (Headliner.rs) а фестивал се реализује уз подршку ПГП РТС- а, Удружења музичара џеза, забавне и рок музике Србије, Сокој-а, организације Права интерпретатора и ОФПС- а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару