Читај ми!

Четири деценије рада група Зана обележиће „најчуднијим" концертом икада одржаним

Кад се помену неки од непролазних хитова уз које су стасале и које су слушале генерације младих, попут песама „Додирни ми колена", „Младићу мој", „Вејте снегови", познато је да иза њих стоји само један потпис – група Зана. Ти, али и још много других хитова, певаће се на концерту Зане, који ће се одржати 25. септембра у Комбанк дворани.

„Сад смо ушли у 41. годину рада, концерт је требало да се одржи прошле године, али је то морало због короне да се одложи. Надам се да ће сада, уз све мере предострожности, успети да се то доведе у ред, и то ће бити највероватније начуднији концерт, јер ће ту бити поред људи који седе, растојање, морају посетиоци да носе маске...", рекао је у Јутарњем програму Зоран Живановић Жика.

За Јелену Живановић то је и обележавање три деценије рада у групи.

„Ја стварно желим да се ова четрдесетогодишњица, а моја тридесетогодишњица обележи – па како год! Биће чудно, не знам да ли ће публика смети да пева, али морам да захтевам да аплаудира, то је сигурно", каже Јелена.

Додаје да има утисак да људи очекују да их виде на бини, а открива да и она једва чека концерт, на коме најављује госта изненађења.

Жика напомиње да је у 40 година рада музичког састава Зана стало пуно песама, наступа, контаката са публиком, али и стресова као што су били одласци певачица.

„Мислим да смо се доста променили од почетка каријере, што је сасвим нормално. Тај гост изненађења ће бити наш веома познати глумац који ће узети улогу Жељка Бебека, и отпевати дует са Јеленом – Јабуке и вино", додаје.

Неке песме из богатог опуса групе биће изведене у другачијем аранжману, а Јелена каже да је то „ново рухо – неминовна ствар".

„Удахнули смо неким песмама потпуно нови живот, без обзира на то што их сви знамо", каже Јелена.

„Један део концерта биће посвећен акустици, један део песама ће се свирати у акустичном издању, то су акустичне верзије за десетак песама, а онда прелазимо на струју, негде око 30 песама ће бити, и надам се да сви који ће бити на концерту знају те песме", каже Жика.

Каже да је за њега најлепши моменат који је група имала био ручак који су Јелена и он организовали у једном ресторану у Београду пре две године.

„Појавио се Радован, дошла је Наташа Гајовић из Дубаија, Игор, први гитариста групе, дошао је из Белгије, сви су стигли, ми смо сели у ресторан у 13.30, изашли смо у 3.30 следећег дана, то је једно невероватно емотивно дружење било", испричао је Жика.

Поводом јубилеја, група Зана објављује у издању ПГП-РТС-а, пакет це-деова са свим материјалима које су икада издали.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару