Читај ми!

Кристијан Азировић, још један доказ да је Бојник расадник врхунских трубача

Прва труба овогодишње Гуче је Кристијан Азировић из Бојника. Исто признање добио је и пре осам година па га само корак дели од мајстора трубе. Тако је родни Бојник Фејата Сејдића потврдио да је центар трубе и прави расадник врхунских трубача.

Труба тражи душу, ако је немаш ноте не помажу, говорио је чувени Фејат Сејдић. У души и срцу, записана у генима Азировића, љубав према труби ствара чуда, каже најбољи српски трубач поносно држећи у рукама највредније признање овогодишње Гуче.

„Ми за тај дан живимо, за Гучу живимо ми трубачи. Првенствено тамо не иду свакакви трубачи, тамо само мајстори трубе иду, а ја сам један од њих“, с поносом наводи Кристијан Азировић, прва трубе Гуче 2021.

Награде се нижу од 2008. године. Уз прву трубу ове године и признање за најбоље одсвирано коло,  2013, па 2021. године. Још једна оваква статуа тридесетогодишњег Кристијана дели од мајсторског писма.

„Значи, како да не. Постајеш мајстор трубе. Онда више и не мораш да се такмичиш. Ми значи, имамо две, још једна нам фали. Следеће године, ако Бог да. Па, ако Бог да, спремаћемо се, па ће да видимо“, одлучан је Кристијан.

Од оца на сина вековима гранајући породично музичко стабло, труба је стигла до најмлађих Азировића. У осмој години за Алена она више није играчка. Уз оца, деду, стрица, већ је део оркестра који не крије радост постигнутим успехом.

„Од тих 170 људи мој брат Кристијан Азировић је прва труба, то јест најбољи трубач. То је стварно феноменалан успех и ми смо презадовољни“, тврди Кристијанов брат Данијел.

Српски краљ трубе расејао је најквалитетније трубачко семе у родном Бојнику, поносном што је прва труба коју је Елвис Бајрамовић пре две године донео са 59. Сабора трубача у Гучи,  овде и остала.

„То све говори да општина Бојник стварно има изузетне и добре оркестре. Раније је добијао и Срђан Азировић. Тако да награда је дошла на право место, у право време“, сматра Небојша Ненадовић, председник општине Бојник.

Труба је живот, кажу сложни Азировићи, и зато са радошћу свирају будећи сваки дамар. До нових успеха и првих Дана трубе Фејату у част наредног лета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару