Читај ми!

Почео Бирфест – добра музика, пиво и забава уз све заштитне мере

Хедлајнери за прво фестивалско вече „Бир феста“ је легендарно „Бијело дугме“. Улаз је бесплатан али уз потврду о вакцинацији или прележаном ковиду, негативан ПЦР тест или негативан брзи антигенски тест.

На главној бини група „Галија“ има тонску пробу. Они вечерас наступају после десет сати. Кажу да велики концерти које музичари у жаргону зову „свирке на ливади“ имају посебну драж.

„Ми смо људи који смо научили да радимо и кад нас затворе, онда не знаш шта ћеш, онда мораш да смишљаш некакав посао да се занимаш, и ево коначно смо доживели да будемо на великој бини и то је мени супер“, каже Ненад Милосављевић из „Галије“.

У наредних пет дана Београђане и госте престонице забављаће групе „Кербер“, „Ортодокс Келтс“, „И-плеј“, „Ритам нереда“, „Обојени програм“ и многи други.

„Гитаре су у првом плану у разним жанровима. Две бине, 60 извођача, 150 пивских брендова, ово је 19. година да се фестивал одржава, он је уједно и највећи у региону и броји око пола милиона посетилаца сваке године“, наводи Маја Цветковић из организације „Бир феста“.

У фестивалски простор уз потврду могу ући вакцинисани и они који су прележали корону.

„Ко није вакцинисан и није прележао ковид може урадити антигенски тест у било којој Аква лаб лабораторији, а имамо и ми овде штанд где ће се радити брзи антигенски тест“, каже Драган Новичић из организације „Бир феста“.

Надлежни и ове године подсећају да алкохол и волан не иду заједно.

„Акција Кад пијем не возим нас подсећа на једноставне животне истине, на то да свако од нас мора да донесе ту важну одлуку да сачува свој живот и да сачува живот других, а тако једноставно само да не вози кад пије“, апелује Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

Током година „Бир фест“ су пратиле несносне врућине, било је и прекидања концерата због јаког невремена, а ове године чини се, време ће бити идеално за дружење на отвореном. Уз поштовање свих мера против ковида.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару