Читај ми!

Музичке сесије у Ботаничкој башти „Јевремовац“ се настављају у последњој недељи јула

Неколико наступа сјајних и популарних музичара биће одржано у последњим данима јула у Ботаничкој башти „Јевремовац“. Програме назване "Garden sessions" организује Центар београдских фестивала и пред београдску публику доводи Нена Белана и Фиуменсе, Матију Дедића, састав Галија и Наду Павловић.

Нови циклус концерата „Гарден сешн“ у Ботаничкој башти „Јевремовац“ почиње 26. јула. Јелена Васић из ЦЕБЕФ-а најављује да ће се пред публиком појавити сјајни музичари.

„Почињемо са Неном Беланом и 'Фјуменсима. Нено Белан је познат нашој публици по свом опусу у групи ''Ђаволи', што ће свакако извести и 26. јула овде на овом дивном месту, 'Јевремовцу'. Међутим, представиће и своја нова дела“, додаје Васићева.

Наредне вечери, публици ће се представити Матија Дедић, реномирани музичар и пијаниста чија се неоспорна виртуозност потврђује из албума у албум. Матија је пронашао изазов у обрадама песама једног од најистакнутијих аутора – Златана Стипишића Џибонија.

Ново издање Тајна вјештина, које броји девет инструменталних обрада најлепших Џибонијевих композиција ће бити изведене 27. јула у оквиру овог наступа. Нумере Дивји цвит, Жеђам, Цесарица и Кад сам насамо с њом, свима су познати наслови које је Матија мајсторски одсвирао у интимним, емотивним џез обрадама, задржавши притом есенцију и ритам оригиналних верзија.

Један од најтрајнијих састава југословенског и српског рокенрола, група „Галија“, наступиће 28. јула. Састав који је основан пре 43 године у Нишу, име је добио по истоименој кафани у којој су се чланови бенда првобитно окупљали. Кроз групу је прошао велики број музичара, а садашњи састав чине певач, композитор и гитариста Ненад Милосављевић, певач и текстописац Предраг Милосављевић, бубњар Бобан Павловић, гитариста Драгутин Јаковљевић, басиста Славиша Павловић и клавијатуриста Горан Антовић. Издања групе варирала су од прогресивног рока до мејнстрим оријентисаног звука, овог пута публику очекује наступ у акустичној варијанти.

На крају, 29. јула ће наступити још једна велика звезда која симболизује џез.

„Изврсна Нада Павловић којој је једна Арета Френклин упутила комплимент и питала је где је тако добро научила да изводи класичан амерички џез. Нада Павловић се састајала са оркестром Дјука Елингтона, џезирала са Чиком Коријом, имала понуду Џозефине Бејкер да се придружи њеној трупи, као и Лиз Мичел, чланице чувене групе 'Бони М', да буде певачица у бенду“, подсећа Јелена Васић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару