Читај ми!

„Егзит“ фестивал осим уживања у музици није запоставио ни друштвени активизам

Завршено је и друго вече „Егзит“ фестивала. Поред концерата на главним бинама, постоји и „Слободна зона“, где се посетиоци могу информисати о друштвеном активизму фестивала, али и низ мањих бина са извођачима који нису на првим местима топ листа.

Настао пре две деценије као студентски покрет у борби за мир и слободу, „Егзит“ је током своје историје покренуо читав низ друштвено одговорних пројеката.

Ранијих година више од 50 организација промовисало је своје активности на Тврђави, ове, само неколико. Ипак, и ове године прави се мурал од конзерви сакупљених на фестивалу, а сваки посетилац може да учествује.

„Мислим да то нема везе само са Егзитом. То има везе и са приватним животом. Треба очувати природу, а људи који се баве рециклажом, чине добро дело“, сматра Јован Богићевић, аутор мурала.

Али у Слободној зони, на штанду Омладинске престонице Европе, можете шетати виртуелним светом или потпуно променити лични опис, што ће вам остати на фотографијама које ћете добити бесплатно.

„Јако је битно да имамо овако једну зону зато што на забаван начин привлачимо младе, не само да се забаве, већ и да активно учествују у доношењу неких одлука, статистика и не само тих досадних ствари, већ и забавних, нешто што се тиче самих њих“, напомиње Кристина Несторовић, волонтерка ОПЕНС-а и Уницефа.

Или једноставно можете да се одморите и учествујете на фудбалском првенству на штанду са видео игрицама.

За неке нема предаха, јер иако их има дупло мање, мале бине попут Латино, Икс бејз, Тиксокс диска, где слушате на слушалицама различите музике и свако другачије игра, су оно што даје додатни шарм фестивалу.

Ипак, можда најјача порука са једног од ретких фестивала који се ове године дешавају у свету, послата је са главне бине. Хајде да славимо живот, хајде да плешемо за све оне који нису преживели пандемију, хајде да плешемо за хероје и за нове генерације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару