Читај ми!

Егзит фестивал поново отвара капије Петроварадинске тврђаве

После једногодишње паузе због пандемије коронавируса, Егзит фестивал поново на Пертоварадинској тврђави од 8. до 11. јула уз сагласност Кризног штаба, ограничен број посетилаца и повећану контролу.

До наруквице за улаз на тврђаву ове године теже се долази, јер сваки посетилац мора да има Зелени сертификат као доказ о вакцинацији, или прележаном ковиду, или негативан Пи-Си-Ар тест. Ко нема мора на брзи антигенски тест на Новосадски сајам где је од јутрос, наравно, гужва. Тестирање се ради на десет пунктова, резултати стижу за неколико минута и то бесплатно, за све који су купили карте.

Гужва је и испред Тврђаве где улазнице подижу они којима не треба тест. Организатори саопштавају да чак 84 одсто посетилаца који су до сада заменили карте има Зелени сертификат. На трећем пункту, у центру града, још један ред за странце који су на граници показали негативан Пи-Си-Ар тест.

„Веома је лако доћи у Србију ако имате негативан Пи-Си-Ар тест, али пре два месеца ја сам се вакцинисао у Србији и невероватно је што постоји та могућност за странце у Србији“, каже посетилац из Намибије.

И ове године гости стижу из 70 земаља, а биће их готово као рекордне 2019. кажу организатори.

„Ове године изненађујуће највећи број посетилаца заправо долази из Француске и Немачке. До сада смо као и увек као најбројније посетиоце имали Велику Британију из које ове године због својих услова неће долазити велики број посетилаца", објашњава Милица Драгомировић, ПР Егзит фестивала.

Већ недељама се у Новом Саду тражи кревет више. Цене никада веће, једна вила за четири ноћи издата за чак 22.000 евра.

„Смештајни капацитети су попуњени максимално, од оних који спадају у приватна и такозвани стан на дан, до смештајних капацитета у виду хотела, чак и највиших категорија“, наводи Тихана Путин из Туристичке организације Новог Сада.

„Егзит нам је најпопуњенији период у години и попунимо га месецима унапред. И даље зову траже, али на жалост ми смо попуњени одавно“, каже Маја Радојевић, маркетинг менаџер хотела „Велики.

Један од разлога је и то што се до јуче није знало да ли ће бити кампа. Биће, али само са 750 места док је претходних година примао по више од 5.000 посетилаца.

Последње припреме трају и на главној бини, где ће се традиционално окупити и највећи број људи. Ове године ограничен је број посетилаца на 40.000 дневно.

Такође, због пандемије, смањен је и број бина и зона на Егзиту. Уместо уобичајених 40, ове године ће их бити дупло мање.

Капије се отварају сутра у 19 часова. Комплати улазница за сва четири дана су продати. Остале су само дневне карте по цени од 3.000 до 4.500 динара за суботу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару