Читај ми!

Влатко Стефановски: Стварно чекамо да видимо коме то свирамо

Регионална звезда Влатко Стефановски, после дуге паузе, у оквиру Гитар арт фестивала, наступаo пред публиком.

Са Влатком Стефановским о рок музици шездесетих година, концертима после пандемије и најпопуларнијем жичаном инструменту, разговарала је Анђела Савић.

– Сви смо већ дуже време у ниском старту. Чекамо да се отвори сезона и да почнемо свирати, за публику не само за камере, за стриминге и за онлајн концерте и конференције, него стварно чекамо да видимо коме то свирамо. Тако да сам се ја озбиљно припремао за овај мој наступ.

Чини се да је гитара инструмент који је увек актуелан и привлачи пажњу свих генерација. У чему је тајна?

– Има је у електричној форми, у акустичној форми, у полуакустичној форми. Можете је свирати у спаваћој соби, у студију. Можете је понети на плажу. Можете са њом свирати на броду, па чак и у ауту, у аутобусу на екскурзији. Као најбољи друг је гитара, као најбоља другарица. Отворите кофер, узмете је и заборавите на све друге проблеме које имате у животу.

Какав је рок данас и јесу ли заиста најбоље песме већ снимљене?

– У шездесетим и седамдесетим годинама је главни рецепт био бити различит, а данас је главни рецепт бити исти. То значи да су све песме у 120 откуцаја у минути, у истом темпу, у истом неком латино ритму су све нове песме. Али то не значи да је музика потрошена. Неће се никада потрошити. Увек ће неки нови таленти да стигну који ће да измисле нове ствари и које ће да оправдају и врате сјај музици.

Ваш нови албум, хоће ли бити неке посебне промоције?

– Мој албум Тафталиџ шафл, је веома добро котиран на топ-листама и снимљен је за време локдауна и ове пандемије и хоћу да га промовирам на најбољи могући начин. У Београду 30. јула, на Ташмајданском стадиону. То је најављено, то сам заказао, и да смо живи и здрави да видимо како ће то изгледати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару