Читај ми!

Зорица и Кемиш добитници престижног признања СЕМУС-а, на РТС-у након паузе од две деценије

На синоћ одржаном финалу Сабора народне музике Србије 2020, у ревијалном делу програма наступили су, након више од двадесет година - на програмима РТС-a, Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш. Овом приликом, Савез естрадно-музичких уметника Србије доделио им је признања „Национални естрадно музички уметник Србије"

У вези са двадесетогодишњим одсуством са програма РТС-а, Зорица је прокоментарисала: 

„Моје присуство вечерас, овде - говори да је актуелно руководство РТС- а имало слуха. Живот тече, све иде у круг, ништа не траје вечно. У том тренутку, та таква одлука од пре више од две деценије, када сам забрањена (и Мирољуб и ја) на Јавном медијском сервису - је давно отишла у историју. Сада су у овој медијској кући неки други људи, који апсолутно разумеју да реваншизам никада не доноси никоме ништа добро. 

Сматрам да нема потребе за било каквом лустрацијом, у било којој бранши, па ни у мојој. Имала сам један заиста диван разговор са РТС- ом, покровитељ мог концерта ће бити Јавни сервис... А оно што је најинтересантније- свој троструки ЦД ћу објавити за РТС (ПГП РТС). Можете мислити- једини сам певач са вишедеценијском каријером који још увек нема компилацију својих највећих хитова. Можете мислити... Време је и за то. Као што сам рекла и на додели националног признања СЕМУС-а - млада сам. Освојила сам нашу земљу, освојила сам регион. Сада ћу освојити и свет- живот је преда мном!"

У ревијалном делу програма финала Сабора 2020, након водитељске најаве, у којој је између осталог речено да су Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш „уметници, који су својим уметничким изразом, тиражима и радом успели да уђу у Пантеон бесмртних...", Зорица Брунцлик је изјавила:

„Пре но што преузмем престижно признање СЕМУС-а, желим да вас подсетим на један од мојих концерата чији назив носи лепу симболику, пригодну за ову прилику. Мој звездани пут се звао тај концерт. Пут, је моја каријера а звезде су - моје песме, награде и признања којима заиста могу да се похвалим за ових 46 година. Хвала, за ово престижно принање. То је још једна звезда на мом звезданом путу и још једна потврда да све што сам радила - итекако вреди и да тек треба да докажем... јер је ово тек трећина моје каријере..."

Погледајте инсерт са финала Сабора 2020, и доделу признања СЕМУС-а Зорици Брунцлик и Мирољубу Аранђеловићу Кемишу).

Уз жељу да још дуго, дуго трају на сцени као уметници наше народне музике, најпрестижније награде СЕМУС- а „Национални естрадно музички уметник Србије", Зорици Брунцлик и Мирољубу Аранђеловићу Кемишу доделио је председник СЕМУС-а, Драгиша Голубовић.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару