Читај ми!

Утисци са Евросонга: Италијани као „цео пакет“, Ураганке донеле младост и весеље

Представници Италије, рок група "Maneskin", победници су 65. „Песме Евровизије“. За трофеј се борило 39 земаља, а представнице Србије - група "Hurricane" заузеле су 15. место. У домаћој делегацији сматрају да су наше представнице могле да добију више поена од жирија, док су реакцијама публике задовољни.

На овогодишњем Евросонгу, довољно поена за високу другу позицију у финалу, уз велику пажњу и наклоност публике, добила је и представница Француске, док су Британци такмичење завршили са - нула поена.

Редитељ Горчин Стојановић запазио је да је Британија на Евросонгу у последњих 20 година, пет пута била последња, и да је ове године добила „своју другу нулу".

„Они, када су желели да победе, послали су састав ‘Katrina and the Waves‘ и просто су одували те године", рекао је Стојановић гостујући у емисији Око.

Велика Британија је са песмом Love Shine a Light однела победу 1997. године. 

Стојановић је додао да ове године Велика Британија стварно нија имала добру, упечатљиву песму.

Ивана Петерс, чланица стручног жирија Србије, за оцењивање такмичара на Евросонгу, рекла је да је представник Италије група „Манескин" - „у финалној вечери оставила најјачи утисак".

Италијани се на Евросонгу иначе добро котирају у последњих пет година, за разлику од ранијег периода.

„Мислим да је ово био цео пакет - и песма и наступ, вокал и његов изглед", прокоментарисала је овогодишњег победника за најбољу песму Европе Ана Рогљић, шефица делегације Србије на Евровизији.

„Италијани су ове године апсолутно донели нови концепт. Свака година носи нешто ново. Да причамо о неком тренду и шта ће те године бити, сложићемо се сви да - не можемо. Годинама уназад су то биле баладе, а сада је нешто преломило да више то не може да буде балада. Шта ће бити следеће године, нисам сигурна да смем да предвидим", изјавила је Душка Вучинић, шефица Одељења за односе са јавношћу и корпоративних послова РТС-а и дугогодишња коментаторка Евровизије.

И француска представница Барбара Прави, оставила је јак утисак, и завршила је на другом месту.

„Она пева одлично, песма је направљена јако добро. Њен наступ је био - мање је више. Сваки детаљ је био урађен софистицирано и лепо. Њен наступ ме је подсетио на наступ Марије Шерифовић - сведен, без реквизите, само са светлом, песмом и гласом, постигнут је један фантастичан ефекат. Мислила сам да ће победити", рекла је Рогљићева.

Горчин Стојановић који је режирао наступ Марије Шерифовић, али и наступе на Евросонгу других држава у региону, истакао је да му се јако допао цео шоу.

„Једино где није било беспрекорно - то су били Италијани. И то је чучало, и то је зато било добро. Човек са огуљеном гитаром или басом, под који више изгледа... као да је у клубу свирка", истакао је Стојановић.

Могло је бити још бодова... 

Када је у питању група "Hurricane", која нас је ове године представљала на Евросонгу у Ротердаму, Ивана Петерс каже да су „девојке биле феноменалне".

„Мислим да су појеле сцену, да су донеле неку свежину и младост и весеље", додала је Ивана.

„Није ми јасно зашто толико мало бодова од жирија, јер жири оцењује певање углавном, и песму. Оне су то отпевале врхунски, песма је модерна, за клубове, оне су то изнеле вокално перфектно. Наступ је био добар. Могло се добити још бодова од жирија. Што се публике тиче ту смо веома задовољни. Али ја мислим да треба да будемо поносни на њих три и на њихов наступ", рекла је Ана Рогљић.

Евросонг је ове године оборио све рекорде у гледаности.

„Никад се није десило да пренос од три сата и 45 минута има толики капацитет људи који су били уз екране... Ми смо се свега 'у корони' ужелели. Има људи који неће да признају да их привлачи та Евровизија. То је нешто лепо, лепршаво, можеш да коментаришеш, и неретко се дешава да кажу да, баш оно што помисле - ја изговорим", испричала је Душка Вучинић. 

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару