Читај ми!

„Не знам ко сам“, прва песма и спот најмлађег ауторског рок бенда региона

Ваљевски тинејџерски ауторски рок састав „Underforce“ ове седмице представиће свој први сингл „Не знам ко сам“, којим најављују деби албум за ПГП РТС. Након радијске премијере песме у четвртак и петак на Радио Београду 202 и Радио Београду 1, уследиће и премијера видео спота за ову песму заказана за недељу 2. маја

Чланови бенда „Underforce" су: Данило Петровић (16, вокал, гитара), Михаило Милошевић (16, вокал, бас гитара) и Петар Ружичић (15, бубњеви и перкусије).

Као први сингл са деби албума „Против времена" који ће ускоро бити објављен ПГП РТС, изабрана је нумера „Не знам ко сам", за коју је снимљен и видео спот.

Радијске премијере песме „Не знам ко сам" групе „Underforce" заказане су за четвртак на Радио Београду 202  у 20 и 30 сати у емисији „Слушај вамо" и у петак, у емисији „Поп карусел" Првог програма Радио Београда.

Телевизијска премијера песме и спота "Не знам ко сам", биће у недељу 2. маја у Јутарњем програму РТС- а, након чега следи и Јутјуб премијера- заказана за 14.00 часова у недељу.

Деби албум бенда „Underforce" најмлађег ауторског рок састава у Србији, носиће назив „Против времена".

„За звук, музику на деби албуму били смо инспирисани бендовима попут Металике, AC/DC-a, Avenged Sevenfold- a, Slipknot- a...  То је музика коју смо слушали и правац који нас највише стваралачки мотивише. Текстуално, песме су инспирисане тренутном ситуацијом у свету, одрастањем (и свим, што та животна фаза доноси и односи) и проблемима младих у дигиталној ери...", истакли су чланови бенда.

На ово ново издање најстарији дискограф на Балкану, ПГП РТС, гледа са посебном пажњом, имајући у виду да се ради о несвакидашњем извођачком и ауторском освежењу, које има изванредне потенцијале у овом музичком жанру.

О бенду „Underforce"

Бенд је настао 2018. године под именом „Ватрени Прстен" и под тим називом су се појавили на значајним ауторским фестивалима. Три ауторске песме направили су годину дана касније и пријавили се на "Београдски Ауторски Рок Фестивал" (БАРФ). Са 13 година, колико су чланови у том тренутку имали, освојили су многобројне симпатије публике и жирија и освојили другу награду на том фестивалу. Већ тада су их запазили многи музичари, продуценти и критичари који су их, одушевљени квалитетом песама и њиховим живим наступом- подржали у даљем раду.

После БАРФ-а су се такмичили и на фестивалу "Фестов Демо Фест" и стигли до великог финала које нажалост, због пандемије није било ни одржано. Учествовали су и на Хеадлинеровом „Мобил Мјусик Фесту" и такође стигли до финала, освојили лепе награде.

Многи велики и мали бендови у Србији и региону су одушевљени њиховим наступом и песмама.

Момци из бенда „Underforce" су и одлични ђаци. Њихово интересовање за музику је, иако на нивоу хобија, освојило је подршку и похвале релевантних домаћих музичких стручњака

Подржава их и Ваљевска гимназија као и градоначелник Ваљева,"као јединствен тим младих људи, који на прави начин да представљају свој град кроз стваралаштво, концерте и музичке спотове али су и добри узори својој и млађим генерацијама."

„Underforce" су пандемијску 2020. годину су искористили за стварање нових песама. Након три нумере на енглеском језику, послушали су сугестије и написали још пет песама на матерњем језику. Убрзо су ушли и у тонски студио и снимили комплетан ауторски албум „Против времена" са осам песама.

Facebook: https://www.facebook.com/pgprts/
Instagram: https://www.instagram.com/pgp.rts/
 

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару