Читај ми!

Нови спот групе „Кора“ за песму „Кренем“

Након недавне ТВ премијере у емисији „Бунт“ на РТС- у, бенд „Кора“ објавили су спот за песму „Кренем“. Ради се о трећој екранизацији нумере са актуелног албума „Коме да признам“, који је објављен крајем 2019. године. Спот је сниман на четири локације и свака носи другачију поруку.

„Песма Кренем је, мени лично, најдража са нашег другог албума. Зато смо се и потрудили да и спот буде најбољи до сада, мислим да смо у томе и успели. Снимали смо најпре у Беочину, напуштеном дворцу породице Шпицер (подигнут 1898), чија је древна и ванвременска лепота дошла посебно до изражаја у деловима спота у којима се појављујемо Соња Ковачев и ја“, каже Горан Чамџија, певач и фронтмен бенда „Кора“.

Додаје и да су неки сегменти снимани на сплаву „Две реке“ у ноћи пуног месеца, који се види у даљини... Такође, у природи су снимљени и неки кадрови који дочаравају најнежније моменте песме.

Поред чланова бенда „Кора“ у споту се глуме Соња Ковачев и у улози девојчице Ана Сабовљевић.

„Сигуран сам да нам је ово најкреативније видео остварење до сада. Томе је сигурно допринело,
уз атипичне локације – и обиље костима које смо користили. Тиме је додатно дочарана бајковитост приче“, наводи Горан Чамџија.

Бенд „Кора“ је познат по текстовима који често описују унутрашња стања сваког од нас. Њихове теме су љубавне, сукоби са самим собом и генерално односи са другим људима.

„Као и текст песме Кренем, тако и екранизација ове музичке нумере има вишеслојно значење, смисао и поетику. Желели смо да оставимо што више простора публици да креира и сопствене доживљаје ове песме“, додаје фронтмен бенда „Кора“.

Видео-спот за песму Кренем, настао је као резултат дугогодишње успешне сарадње бенда са емисијом Бунт (РТС) уз подршку „Сокоја“, а ауторски га потписују Бранка Главоњић и Марко Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару