Читај ми!

„Музика на сва слова“ – музика РТС-а онлајн

Традиционални концерти за децу изостали су ове и протекле године. То је подстакло музичку продукцију РТС-а да осмисле нови пројекат „Музика на сва слова“. Брзо и занимљиво учење појмова из области музике.

Док се извођачи не врате на бину, а публика у салу, нови начин припреме за концерте сада је у онлајн форми. Учење најзначајнијих музичких појмова синхроно уз текст и одабрану музику.

„Музичка продукција су и Колибри и дечји хор и Народни оркестар и Народни ансамбл и Биг Бенд и Велики симфонијски оркестар, и све то представља стуб музичке културе у Србији“, каже диригент Бојан Суђић.

Снимци са концерата доступни су свима, кажу, да је то подстицај и за будуће слушања.

Иако су концерти и фестивали отказани, март месец остаје у знаку музике. Биографије композитора, инструменти и различити жанрови сада се налазе на једној мапи.

Концертмајстор, арија, јачина звука, забавна музика, само су неки од појмова.

„Повезивали смо разне појмове које можете да чујете на телевизији, које можете да чујете у школи или ако дођете на концерт па не знате шта значи. Мислим да смо направили добар посао јер су људи већ сада одушевљени“, истиче Моника Лашанц из Музичке продукције РТС-а.

Иако кажу ништа не може да замени живи контакт са музиком, сада у приступачнијем облику, преко друштвених мрежа комуницирају са публиком.

„Од неколико хиљада људи који су нас слушали на различитим концертима како у Центру Сава тако и на Ташмајдану и до 50,60 хиљада људи на Ушћу. Не само да комуницирамо са нашом публиком већ сам ја изненађен просто колико видим да позитивних коментра има и на другим језицима, и колико људима значи шта имамо да понудимо и колико тек на овај начин људи препознају шта је квалитетна музика“, наводи Бојан Суђић.

Објаве су сваког дана у 12 часова, а пошто свако слово прати и нумера могуће их је слушати и на плејлисти на Јутјубу.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару