Читај ми!

Бесплатна доза квалитетне музике на 36. „Џез фестивалу Ваљево“

Од 25. до 29. децембра, 36. „Џез фестивал Ваљево“ емитоваће концерте и специјализоване емисије намењене љубитељима добре музике и правог џеза. Целокупан програм ће бити бесплатан и емитован премијерно на Јутјуб каналу фестивала.

Фестивал ће ове године отворити премијера документарног филма Браво, мајсторе!, 25. децембра у 21 час посвећеног недавно преминулом др Воји Милутиновићу, дечијем хирургу и музичару из Ваљева који је и сам својевремено учествовао у организовању фестивала.

Друге фестивалске вечери публика ће моћи да гледа концерт познатог српског џез саксофонисте и композитора Јована Маљоковића, који ће уз свој „Балкан салса бенд“ извести премијерно нумере са свог новог албума Река живота.

Наредне две вечери у оквиру промоције новог албума наступиће један од водећих македонских џез гитариста и композитора Сашо Поповски.

Албум Fallen Land на узбудљив начин редефинише појам balkan soul, а уз Поповског ће наступити Иван Бејков (контрабас) и Виктор Филиповски (бубњеви).

Претпоследње вечери фестивала израелска звезда у успону чаробног гласа Тула наступиће у пратњи бенда "Shalosh".

Рођењем у Тел Авиву у мешовитој јеменско-пољској породици уз одрастање на Блиском истоку унели су у њена извођења врло шаренолик и разноврстан приступ и обезбедили јој место не само на џез, већ и на world music сцени. 

Затварање фестивала поверено је студентима Џез одсека Музичке академије, 29. децембра, такође у 21 час. Уз подршку бивших и садашњих ученика Ваљевске гимназије, Александра Цвејића и ем-сијеве Петра Нинића (Ткач) и Драгутина Чулића (Дон Дада), провешће публику кроз терапију изложености квалитетној музици у емисији под називом Боље спречити него лечити.

Целокупан програм може се погледати на сајту фестивала jazzfest.rs, а пријавом на Јутјуб канал ValjevoJazzFest могу се бесплатно погледати сви концерти и емисије у оквиру овогодишње манифестације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару