Читај ми!

Свирала је на додели Оскара, реповала у Скупштини, а сада је ту и њен нови ДВД

Јелена Михајловић комбинује класичан музички израз са обрадама поп и рок нумера у аранжманима за виолончело и симфонијски оркестар. Јела Чело је наступала на сценама широм света, сарађивала са многим холивудским редитељима, а врхунац је био наступ на вечери приликом доделе Оскара у сарадњи са чувеним Џејмсом Камероном.

За нови ДВД у издању ПГП РТС-а са прошлогодишњег концерта 29. новембра у Центру „Сава“, Јела Чело каже да је то био један спектакуларан концерт за све који су у њему учествовали, за који мисли да су направили искорак у представљању класичне музике и нешто што ће тек бити важно за време које долази.

„На ДВД-у се осим концерта налази и документарац о пројекту који сам покренула још 2012. године, а који је замишљен као уметничка фабрика, која би запослила 60 младих уметника где би уметници стицали оркестарско искуство. На диску ће се наћи и два бонус видео-спота“, објашњава уметница.

Иако је наступала пред припадницима светског џет-сета, попут Хале Бери, Шарлиз Терон, Шона Пена, Роберта де Нира, Јелена истиче да је ипак најлепше наступати у Србији.

„Када дође ваша породица, пријатељи и домаћа публика која вас годинама прати то је заиста диван осећај“, каже Јелена Михајловић.

Недавно је постала и народна посланица, а њено прво обраћање привукло је доста пажње.

„Мислим да је добро што сам успела да привучем пажњу, јер је порука коју сам желела да пренесем била веома озбиљна. Уметник никада не може много да побегне од себе, па сам ја то извела на неки себи својствен начин. Стиховима песме из 1981. желела сам да поручим да сви као друштво морамо бити свесни ствари на којима морамо заједно да радимо“, објашњава Јела Чело.

Додаје и да јој је велика част што се нашла у посланичкој клупи и да ће пробати да покрене размишљања колико је неопходно радити на култури, свести и промовисању добрих садржаја.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару