Читај ми!

Дејан Петровић: Био сам везан за Косово, а сада сам још везанији

Видео-спот, обраду песме „Ја сам момче са Косова", коју су за ПГП РТС снимили глумац Милан Васић и трубач Дејан Петровић, за седам дана од премијере је погледало више од 800.000 људи на Јутјуб каналу ПГП РТС-а.

Дејан Петровић је сарађивао са многим нашим певачима, али сарадња са Миланом Васићем на песми Ја сам момче са Косова, није му прва сарадња са глумцем. Како подсећа гост Београдске хронике, још на првом албуму је радио обраду песме Стани, стани Ибар водо коју су изводили Сергеј Трифуновић и Скај Виклер, а има још таквих излета у плану.

„Као што знаш, волим да спајам неспојиво“, напомиње познати трубач који је широм света познат по извођењу српске традиционалне музике, коју често комбинује са тотално супротним, модерним елементим.

Како је спот за песму Ја сам момче са Косова већ сутрадан по представљању и објављивању на званичном каналу ПГП РТС-а на Јутјубу постао најгледанији, већ сви знају како се захваљујући учешћу Милана Васића као такмичара у квизу „Ја волим Србију“ родила идеја да сниме ову нумеру.

Уз сарадњу и подршку Канцеларије за Косово и Метохију, видео-спот за ову песму сниман је на локацијама у Великој Хочи, у Призрену, Брезовици, Грачаници, Митровици и Газиводама. Костими Татјане Радишић су употпунили целокупни утисак и допринели да спот одише једном потпуно другачијом атмосфером.

Дејан Петровић признаје да је захваљујући овом јединственом искуству постао још везанији за простор Косова и Метохије.

„Потпуно је другачији осећај када ти одеш тамо и то видиш. Сама чињеница када сам сазнао у Призрену да је у њему било 365 православних светиња; обишао сам и Богородицу Љевишку и црву Светог спаса, и Свету недељу, манастир Свети архангели, Велику Хочу... А емоције су ми биле помешане. Био сам и срећан што сам доле, а уједно и тужан кад видите те људе који су, на неки начин, да кажем, заробљени“, додаје Петровић.

После седам дана од промоције, спот је већ имао скоро 850.000 прегледа и, како истиче гост Београдске хронике, коментари публике и колега су иузетно позитивни.

Што се тиче планова, Дејан Петровић истиче да му је циљ да обави посао члана жирија у Сабору народне музике Србије и да оде својој породици у Кокин Брод, јер других послова што се тиче музике и наступа, сигурно неће ускоро бити.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару