Читај ми!

Забрањено одржавање конкурса „ЕКВ: Твоја песма“

На захтев Задужбине Милана Младеновића, Привредни суд у Београду је привременом мером забранио компанијама „Маском“ и „Тин драм мјузик“ да користе знак ЕКВ у називу њиховог конкурса. По одлуци суда, која ступа на снагу одмах, поменуте компаније не само да не могу да користе знак ЕКВ у вези са конкурсом, него ни на било којој пословној документацији, на интернет страницама, на рекламама.

Одлука о забрани важиће све док суд, у посебном поступку, који ће бити покренут у року од 30 дана, не донесе одлуку о томе да ли ће забрана да постане трајна, као и одлуку о накнади штете, објављивању пресуде, трошковима итд.

У образложењу одлуке, Привредни суд је навео да је Задужбина Милана Младеновића учинила вероватним да су „Маском“ и „Тин драм мјузик“ „извршили повреду жига“ ЕКВ и да постоји опасност да повреда буде поновљена.

Суд у образложењу такође наводи да радње „Маскома“ и „Тин драм мјузика“ представљају „подражавање ознака које су регистровне и заштићене правом“, а да би свако даље понашање „Маскома“ и „Тин драм мјузика“ које иде за тим да се на „својеврстан начин злоупотребљавају заштићени знакови“, које је заштитила Задужбина Милана Младеновића, представљало подражавање које је „противно начелу поштовања добрих пословних обичаја и пословном моралу“.

Задужбина Милана Младеновића је, као једини легални и правни наследник заоставштине Милана Младеновића, заштитила жигове ЕКВ и „Екатарина Велика“ у Заводу за интелектуалну својину.

С тим у вези, Задужбина Милана Младеновића је једина институција која има права да користи називе и жигове ЕКВ или „Екатарина Велика“ приликом организације догађаја из области културе, такмичења, конкурса и додела награда на којима се званично користи Миланово име и име групе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару