Читај ми!

Одложени концерти Електричног оргазма, Фрајли и Дејана Цукића

Концерти рок групе Електрични оргазам, поп састава Фрајле и музичара Дејана Цукића, који су били планирани за овај месец на сцени Комбанк дворане у Београду, померају се за пролеће следеће године.

Цукић ће певати 20. марта, Срђан Гојковић Гиле и екипа свираће 24. априла, а за женски састав Фрајле још није одређен нови датум.

Бивши члан групе Бајага и Инструктори, свестрани аутор – писац, преводилац књига о музици, новинар, водитељ, колумниста, али пре свега певач и кантаутор Дејан Цукић и његов Спори ритам имали су заказан концерт за 16. октобар.

Ипак, како се приближавао тај дан, о концерту се даље није причало, нити се промовисао, тако да се наслућивало да се нешто дешава што није повољно за музички састав.

Услед неповољне ситуације са ковидом-19, Цукић и његов бенд морали су да одложе београдски концерт за 20. март.

Наравно, из истог разлога, Гиле, Љуба Ђукић и остатак антологијског бенда морали су да се помире са чињеницом да у правом формату не могу одржати слављенички концерт 29. октобра за велики јубилеј – 40 година Електричног оргазма.

„Браћо и сестре, због здравствене ситуације на планети били смо принуђени да померимо датуме целе турнеје 40 година оргазма па тако и београдски концерт, и нови датум је 24. април 202“, написали су чланови бенда.

Будући да услед уведених мера нема идеалних услова да се прослава четири деценије Оргазма одржи у пуном сјају, како је планирано за обележавање значајног јубилеја најдуговечнијег београдског новоталасног бенда, концерт се одлаже до пролећа 2021. године.

Група Фрајле из Новог Сада, на истом месту – у Комбанк дворани, заказале су и распродале три концерта у марту, онда су концерти морали бити померени за боље дане, и следећи термини су били 21. 22. и 23. октобар, а сада су и они одложени, односно отказани за ову годину.

За популаран женски бенд који је већ освајао Београд, управо Дом синдиката и Центар „Сава“, још се не зна када могу наступати у следећој години.

Остали концерти у овој дворани за сада остају уписани са својим датумима, а не зна се да ли ће бити померања – Марко Лоуис (12. 11.) и Божо Врећо (19. 11.), док је изгледа и наступ групе Ничим изазван одложен, јер је њихов датум од јуче преузео алтернативни рок бенд Артан Лили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару