Читај ми!

Најбоље од састава „Артан Лили" први пут у Комбанк дворани

Нојз-поп бенд „Артан Лили" први пут у каријери ће 6. новембра, с почетком у 20 сати, одржати концерт у Комбанк дворани у Београду, где ће промовисати реиздања на ЦД-у дебија „Артан Лили" и другог албума „Њу дил".

„Артан Лили наступају у некадашњем Дому синдиката у оквиру концертног серијала промотерске куће „Лонг плеј" - Под маскама. 

„Изузетно је задовољство наступити по први пут у једном од најбољих и засигурно легендарних концертних простора какав је Комбанк дворана. Публика `Артан Лилија` свакако заслужује једну овакву, адекватну београдску концертну промоцију реиздања прва два албума, и може да очекује целовечерњи the best of `Артана`, хитове које сви добро знају, али и оне нове песме са трећег албума које публика на концертима тек упознаје", поручују из састава „Артан Лили".

Београдски бенд први је усталио обичај објављивања низа синглова, као што су регионални хитови Ако станемо ту, Није свеједно, Срце, Оно што те неће или Испод коже или Д.Е.П.Р.А (прва награда „Милан Младеновић" 2019.), које ће потом објединити у форми албума Артан Лили (2015) и Њу дил (2018), оба реиздана за „Кроација рекордс" и ПГП-РТС, а недавно је стигао и актуелни III (2020).

Овакав приступ нико није урадио пре „Артан Лили", који своју иновацију описију као „осавремење застарелог вида издавања албума".

Утицајни рок посленик Драган Амброзић приметио је да су, поред приступа дискографији, „Артан Лили" забележили „нови помак на овдашњој музичкој сцени, у њеној поезији и самосвести", за критичара Синишу Миклаужића (muzika.hr) су „једно од најјачих имена која су се појавила на регионалној сцени задњих година", док је Сандро Његован (Саунд рипорт) оценио да је њихова „енергична, плесна, певна и надасве заразна музика...резултат чистог талента, добро осмишљеног начина издавања синглова и највише од свега - вере у свој рад". 

Четворку коју чине Бојан Слачала (бас и вокал), Романа Слачала (вокал и даире), Марко Ајковић (бубањ) и Иван Скопулович (гитара) у Комбанк дворани очекује концерт у необичним условима које диктира живот у ковид 19 зараженом свету.

„Веома је важно схватити да се културни догађаји морају одржавати у овако тешком времену, онако како се то може радити. Као група која је у немогућим условима у претходних пар месеци одржала велики број концерата, имали смо прилику да се уверимо колико публици значе наши наступи. Свесни смо одговорности према тој публици и културној сцени уопште, и могу само да кажем да ће то бити једна права концертна посластица за оне најбрже, јер је број улазница ограничен", каже Слачала.

Улазнице за концерт „Артан Лили" 6. новембра коштају 1.200, 1.500 и 1.800 динара преко мреже tickets.rs и на благајни Комбанк дворане.

Концерти серијала Под маскама одржавају се у складу са тренутним здарвственим прописима и препорукама, уз ограничен број посетилаца, дистанцу и обавезно ношење маски.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару