Читај ми!

Амира Медуњанин очарала Београђане на првом од три концерта у Комбанк дворани

Уметница светског гласа Амира Медуњанин одржала је, у пратњи хармоникаша и кларинетисте Мустафе Шантића, први од три распродата концерта у београдској Комбанк дворани, некадашњем Дому синдиката, где се враћају 11. и 12. октобра.

Након првог сусрета са Београђанима у Коларцу, и током година бројних распродатих наступа у великом Центру „Сава“, указала се прилика да Амира први пут запева и у Комбанк дворани, у условима који подразумевају ограничење броја присутних, ношење заштитних маски и држање дистанце, услед епидемије ковида 19.

Одмах на почетку, Амира се захвалила свима што су у тим условима дошли на њен концерт.

„Добри људи, надам се да сте сви добро. Не могу да вјерујем да имамо након седам мјесеци први концерт у дворани! Последњи концерт у дворани сам имала на Новом Зеланду и Аустралији, и од тада мук и тишина. Кад сам се вратила, три мјесеца из куће нисам изашла уопште. Није била фрка за мене, већ за родитеље. Знам како је, тако да – бескрајно хвала на храбрости!“, поручила је певачица са бине.

Очаравајући Амирин глас и врсна свирка хармонике Мустафе Шантића испунили су током два часа дворану кроз коју су емотивно и снажно одјекивали безвремене севдалинке и традиционали, попут Кад ја пођох на Бентбашу, Калеш бре Анђо, Јутрос ми је ружа процветала, Каранфил се на пут спрема.

Са актуелног албума For Him and Her, за који је снимила песме које су изводили Тома Здравковић и Силвана Арменулић, Амира је отпевала Силванине класике Срећо моја и Шта ће ми живот без тебе, подсетивши присутне да је 10. октобар годишњица погибије легендарне певачице.

Специјална гошћа концерта била је певачица Тамара Јокић, млада Ваљевка коју је Амира упознала у Бостону.

Свирајући акустичну гитару Тамара се Амириним обожаваоцима представила ауторским извођењем на шпанском језику, а потом је са Амиром отпевала Јовано, Јованке.

Посебно је био симпатичан тренутак када је, неочекивано, из публике позорници пришла девојчица којој је Амира пружила микрофон да отпева Чула јесам да се драги жени, уз бурно одобравање присутних.

Прилику да се гласом представи добио је и Шантић, отпевавши Ашик оста на те очи и Мостарски дућани, док је за Зајди, зајди на трен оставио хармонику и надахнутно пратио Амиру кларинетом.

Амира је Шантића представила као „доброг духа“ и једног од оснивача „Мостар севдах ријуњн бенда“, који спада у заслужне за почетак њене каријере пре 17 година, са којим није често наступала до недавних наступа у Врњачкој Бањи и на „Арсенал фесту“ у Крагујевцу.

Поново у дуету са Тамаром Јокић, Амира је за планирани крај отпевала А сад адио, али су је бурне овације вратиле на бис, те је отпевала песме које је изводио Тома Здравковић Данка и Свирајте ми тихо, тише.

Испунивши жељу из публике концерт је одјавила Емином, на стихове још једног Мостарца Алексе Шантића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару