Читај ми!

Ана Ћурчин и „Чејнџиз“ представљају албум "Differences Live"

Београдска музичарка Ана Ћурчин представља свој први албум уживо,"Differences Live", који је снимљен на концерту Ана и „Чејнџиз“ 4. октобра прошле године у сали „Американа“ Дома омладине Београда.

На издању Differences Live, забележено је шест песама из свих периода Анине каријере, од песама са првог соло албума Sketches of Belonging – Unknown, Princess и Communicate, преко хитова са Differences – насловна и Took Care of You, а први пут објављена је и фуриозна нумера Abandoned која се често мењала током година и која је сада добила свој дефинитивни облик. 

Међутим, пандемија је све преокренула и уместо године концерата по региону бенд се окренуо интроспекцији и креативности, стрпљиво чекајући тренутак да поново засвира пред публиком било где.

Differences Live је наш подсетник на то да постоје релативно нормална времена, а на неки начин је и наш ослонац, подршка, али и поклон публици да се заједно подржимо и стрпимо док ствари не крену на боље. Ми смо на том концерту заиста уживали и овим песмама хоћемо публику, али и себе да вратимо у те тренутке и концертне сале, поделимо тренутке радости и енергије коју доноси концерт као жива сценска уметност која постоји управо због размене емоције, енергије, љубави и свега што нас спаја, па и дели“, обајшњава Ана Ћурчин.

Група Ана и „Чејнџиз“ (Ana & The Changes) за ову прилику свирала је у проширеном саставу: уз Ану Ћурчин (глас и гитара), Горана Антовића (клавијатуре), Марка Цветковића (бас) и Марка Бенинија (бубањ), наступили су и Милош Шикман (перкусије), док су пратећи вокали биле Ивана Вукмировић и Наташа Филиповић.

Концерт је снимио Дејан Вучковић, који је на промоцији био дизајнер звука, а микс и мастер дело је Гоге Антовића.

„Када смо објавили Differences прошле године, нисам могла ни да замислим да ће наредна, 2020. година бити толико другачија у односу на претходне. Свирали смо концерт у Дому омладине 4. октобра надајући се да ће то бити један од многих на којима ћемо свирати нове песме“, истакла је млада уметница.

Албум је доступан на „бендкемпу“ групе и агенције „Поп депресија“, као и на свим дигиталним платформама. 

Ана Ћурчин је током своје каријере објавила два студијска албума – Sketches of Belonging (јануар 2016) и Differences (септембар 2019, као Ана и „Чејнџиз“), као и колекцију демо- снимака Sketches of Belonging (соло и акустик, 2015), а после Differences Live, до краја године објавиће и албум са примењеном музиком Scene.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару