Читај ми!

"Monkey In My Head", нови спот сарајевске „Чинчиле“

Сарајевски алтернативни бенд „Чинчила“ објавио је спот за песму "Monkey In My Head", њихов први сингл објављен на страном језику. Фронтмен бенда Вања Солаковић каже да се ради о експерименту који би показао како „Чинчила“ звучи на енглеском језику.

Monkey In My Head описује директан однос индивидуе са алетр егом, „мајмуном“ који је често деструктиван и „дивљи“.

„Јако је важно бити свјестан себе и свог алтер ега, те сам стога покушао на најбољи начин описати свој однос са њим, који је често драматичан и деструктиван. Сматрам да је свијест о себи једна од кључних ствари у човјековој потрази за духовном слободом и хармонијом“, објашњава фронтмен „Чинчила“ Вања Солаковић.

Видео-спот који прати нумеру спој је уметничког перформанса Солаковића, графичких радова академског уметника Дениса Харачића, те уметности светла и фотографије Романа Кудузовића.

У споту се приказује инидивидуалац у конфликту са својим унутрашњим демонима, који су приказани кроз манично понашање и нагле промене расположења током перформанса.

Денис Харачић је истакао да је процес визуалне нарације музичког садржаја изразито изазовно тло за уметника, те да је због тога и овој сарадњи покушао да приступи у потпуности са аспекта уметничког дела.

С обзиром на то да је и сам велики љубитељ алтернативне музике, неколико пута је радио на визуалним садржајима за ауторе.

Песма Monkey In My Head налази се на „Чинчилином“ последњем албуму Без облика, који је објавила београдска издавачка кућа „Лемпшејд мидија“. 

Бенд је и на претходним спотовима сарађивао са режисером Романом Кудузовићем, који је и овај пут кадрирањем и режијом одлично ујединио графике са перформансом.

Звук је снимао Кемал Сулејмановић, а микс и мастеринг песме је радио Харис Сарачевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару