Габријел Фелц: Срећан сам, поново свирамо уживо

Изводећи Моцартова ремек-дела у три везана концерта, од 17. до 19. септембра у својој сали, Београдска филхармонија вратила се на ефектан начин, пред публику након паузе од пола године условљене пандемијом коронавируса, а шеф диригент Габријел Фелц за Танјуг каже да дели радост са оркестром због повратка у концертну дворану.

Један од најбољих европских оркестара започео је нову сезону Моцартовим ремек-делима. Филхармонија је свирала Малу ноћну музику, затим Симфонију бр.40 у г-молу и Јупитер симфонију.

Озарени поштоваоци класичне музике излазили су из сале Београдске филхармоније са олакшањем, јер су коначно били у прилици да присуствују прворазредном уметничком догађају.

Габријел Фелц каже да дели велику срећу са оркестром јер су поново у прилици да свирају пред публиком.

„Епидемија ковида 19 ставила је све оркестре на свету у веома тешку позицију. Оркестар је група врхунских музичара који морају да успоставе атмосферу и међусобно поверење. Сви морамо да дишемо да би достогли врхунски ниво интерпретације. Морамо да уживамо у музици заједно да би публика у концерту. Сада нисмо у прилици да свирамо велике симфоније Шостаковича или Малера. Сада су камерни програми највише што можемо понудити публици, али делим велику радост са оркестром што смо поново на позорници“, рекао је Фелц.

Према његовим речима, постоји резервни план за ову специјалну сезону Београдске филхармоније.

„Уместо сезоне у уобичајеним условима, имаћемо мале програме, камерне пројекте. Почели смо са Моцартом, а наставићемо са композицијама Дворжака, Чајковског, Вивалдија... Надамо се да ће се околности у којима наступамо променити од почетка 2021. године“, истакао је Фелц и додао да не одустаје од свог омиљеног хобија.

„Нисам одустао од рекреативног трчања годинама уназад. Такав је случај и у Београду“, каже Фелц.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару