Читај ми!

Даша, фронтмен „Легенди": Албум уз подмладак - ново поглавље групе

Састав „Легенде" на сцени успешно истрајава више од три деценије, а на новом, 12. албуму - 12 песама. Фронтмен групе Зоран Дашић Даша каже да су се трудили да и овог пута остану стилски препознатљиви.

За 25 година, чланови групе „Легенде" су само у Центру „Сава" одржали 60 концерата за памћење.  Нови албум, први са такође новим чланом састава, певачем Николом Зекићем, носи назив 2020, и осим осам нових, ту су и четири препеване песме. 

„Не осећам толико узбуђење, колико осећам одговорност поводом изласка новог албума за ПГП РТС. Увек се више плашим да се не обрукамо, него да ли ће наше песме бити хитови. После толико година, без неке лажне скромности, ми смо као група успели да изборимо препознатљивост, свој музички израз, успоставили смо неке стандарде - постали бренд. А о свему наведеном сведоче и бројна признања која су нам додељена. Нови ЦД значи наставак каријере групе `Легенде` која траје 33 године, али јесте истовремено и отварање једног новог поглавља", каже Зоран Дашић, музичар, песник, текстописац... 

„Несвакидашњу, нову енергију и свежину овом 12. албуму за ПГП РТС дају, како у звучном тако и у визуелном смислу - наш нови певач Никола Зекић, и Марко Дашић за клавијатурама. Са њима двојицом смо се значајно подмладили и направили један потенцијални мост ка млађој публици. Ако у томе успемо - онда смо направили шансу за будућност", додао је Даша.

Какви су текстови песама са најновијег албума?

- Углавном су моје песме објављене у збиркама, што заједничким што самосталним издањима а неке од њих објављиване су као поетска дела и у Књижевним новинама, што и званично потврђује да је то поезија која се пева. Знам да то у данашње време естрадног циркуса и није баш најпопуларније али ми смо то што јесмо и не желим од тога да одступим. `Легенде` су и замишљене као једна идеја око које смо се окупили а то је квалитетна музика, наслоњена на традицију ових простора уз обавезно квалитетан текст.

Како оцењујете сарадњу са колегама који су радили са вашим музичким саставом?

- У досадашњем раду смо имали среће и привилегије да сарађујемо са бројним заиста великим именима и правим легендама као што су Бора Ђорђевић, Марко Николић - популарни Гига Моравац, Са Миленом Дравић, Даром Матић и Ангелом Шуревим из Београдске филхармоније. Многи не знају да смо, као пратећи гости - својевремено снимили са Бајагом песму Моји су другови. Затим са Халидом Бешлићем, Жељком Самарџићем, Цунетом Гојковићем, Василисом... Ево сада смо на најновијој песми Оних дана, сарађивали са Јовом Радовановићем, из легенданих `Седморице младих`. Има још тога... 

А какво мишљење имате о новим члановима групе?

- Марка многи знају који прате наш рад јер је последњих година наступао са нама, на неких четрдесетак концерата па он и није нека потпуно нова особа код нас. Али Никола Зекић јесте и он се одлично уклопио у нашу екипу - тек очекујем да ће се доказати у пуном сјају. Он је веома интересантна и квалитетна личност.

Солиста Радио Београда неких шест година, музички образован, магистар економије, хармоникаш, дугогодишњи играч фолклора, спортиста, кик боксер, а надасве веома културан, скроман и лепо васпитан младић. Мислим да ће бити уживање радити са њим. Надам се да ћемо ускоро почети са наступима чим ситуација дозволи да то и у пракси потврдимо.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару