„Бир фест бар“ на Ади Циганлији од 11. до 13. септембра

Музичка манифестација „Бир фест бар“ премијерно ће бити представљена на Ади Циганлији од петка до недеље 13. септембра, где ће наступити популарна имена рок и поп музике.

Мини фестивал у три дана заправо је сведено издање „Бир феста“ на Ушћу, који ове године, услед пандемије и целе ситуације није могао да буде одржан у изворном формату, већ је ово део пројекта „Клауд Ада“, који ће имати и наставак у виду „Мјузик вика“ догађаја наредног викенда од 18. до 20. септембра.

Првог дана у петак на програму су хард рок састави „Негатив“ и „И-плеј“.

Ивана Петерс и група „Негатив“ на неки начин су отворили сезону врхунских концерата на сцени „Битеф арт кафеа“ на Калемегдану 3. септембра, када су пружили публици врхунски доживљај рок хитова из каријере дуге 20 година и са четири студијска албума.

Маја Цветковић као фронтмен алтернативног рок бенда „И-плеј“ више од две деценије је на сцени, а 29. августа отворила је сезону концерата за већи број људи у башти клуба „Фест“ у Земуну.

„И-плеј“ има пет албума, од којих је најпопуларнији постао управо последњи Слобода (2018), са којег су се издвојили бројни хитови.

Субота је резервисана за „Ничим изазван“, недавно виђене у клубу „Фест“, којима ће се придружити њихове колеге из групе С.А.Р.С исте ноћи, а оба бенда имају доста чланова на сцени, свирају необичну мешавину реге, поп, рок, модерне џез музике, и наравно, веома су тражени и распродати свуда по престоници и Србији.

Недеља као финално вече одређено је за поп рок жанр у виду бендова „Неверне бебе“ и „Кики и пилоти“.

„Бебе“ дуго нису свирале због целе ситуације око ковида-19 и ово ће им бити заправо први сусрет са Београдом још од јануара месеца, док су на Дан заљубљених јубиларно 10. пут свирали у Панчеву, као права традиција.

Током пандемије објавили су нови сингл и спот Води ме одавде, као још једну припрему за нови осми албум који ће изаћи до краја године, уз премијеру документарног филма за РТС из три дела о 25 година каријере.

Зоран Кики Лесендрић такође ускоро издаје нови албум са пратећим бендом „Пилоти“ за ПГП РТС, често наступа у главном граду са великим хитовима Заборављени (из филма и серије) или Као птица на мом длану.

На манифестацији Клауд Ада поред познатих рок и поп имена, учествовати гудачки ансамбл „Вондер стрингс“ (Wonder Strings), као и „Белгрејд соул секстет“.

Прву поставу гудачког квартета чине Мирјана Нешковић, прва виолина, Александра Поповић, друга виолина, Ивана Узелац, виола и Данијела Милутиновић, виолончело, а уметнице често имају и гостујуће колеге - уз харфу, флауту, перкусије.

Даме су имале сарадњу са многим поп и рок звездама попут Саре Јо, Јелене Томашевић, Ане Станић, Мишка Плавог, џез певачице Катарине Качунковић, етно и поп аутора Александра Сање Илића и „Балканике“.

„Белгрејд соул секстет“ је састав настао 2017. године на челу са професором трубе Николом Мијајловићем, док су уз њега и Ненад Љубеновић, професор хармонике, др Стеван Бата Ковачевић, професор контрабаса, пијаниста Бојан Младеновић, перкусиониста Дмитри Иванилов и вокал др Јелена Јаковљевић.

Циљ њихових концерата је да традиционалну европску и балканску музику представе публици кроз оригиналне аранжмане.

Улаз на догађај је слободан уз једно пиће, број столова и места је ограничен, уз прописану дистанцу између посетилаца.

Организатори су ЦЕБЕФ и компанија „Скајмјузик“ уз подршку Града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару