Читај ми!

Крагујевачки „Арсенал фест“ ипак онлајн без публике

Јубиларни „Арсенал фест 10“ услед и даље сложене ситуације са пандемијом коронавируса у Крагујевцу биће одржан онлајн без присуства публике. Од 9. до 16. септембра наступиће Амира Медуњанин, „Човек без слуха“, КБО!, Никола Врањковић, Леа Добричић, „Крушевац гето“, Кенди, Ларска и „Канда, Коџа и Небојша“.

Публика „Арсенала“ моћи ће, посредством друштвених мрежа и Јутјуба, да бесплатно гледа и слуша свирке са Гарден бине, односно у крагујевачкој „Заставиној башти“, сваке вечери од 21 час.

Првобитно планирани „Арсенал 10“, са најављеним наступима имена каква су „Плацебо“, „Сам 41“, Ингви Малмстен, „Гогол бордело“, „Дубиоза колектив“... није могао да буде одржан како је планирано у јуну 2020. године, услед неповољне глобалне ситуације са пандемијом коронавируса.

Стога је планирани програм пребачен за јун 2021. године (потврђени су „Гогол бордело“, Ингви Малмстен, „Дубиоза“, док се чекају датуми за „Плацебо“, „Сам 41“).

Након тога, тим „Арсенала“ уложио је све напоре како би јубиларни фестивал овог лета ипак био одржан, наравно у сведеном и прилагођеном облику, у складу са одредбама и препорукама републичког Кризног штаба за борбу против ковида 19. 

За ову седмицу били су најављени „Човек без слуха“ и КБО!, Амира Медуњанин, Никола Врањковић и Леа Добричић, као први од десетак планираних догађаја „Арсенала 10“, који би се одржавали уз ограничен број од 500 посетилаца, растојање од 1,5 метра, ношење маски и друга здравствена правила.

Пошто је Институт за јавно здравље Крагујевца данас саопштио да и даље нема услова за укидање ванредне ситуације у граду, организатори су присиљени да се одлуче за практично једини могућ начин одржавања десетог Арсенала – емитовање онлине наступа без присуства публике.

Организатори „Арсенала“ захваљују свим обожаваоцима и посетиоцима, из Крагујевца, региона и свих делова планете, који су непрекидно давали подршку током ових тешких и неизвесних месеци, због којих су, како кажу, и настојали да истрају и ипак одрже овогодишњи слављенички „Арсенал“.

„Верујемо да је огромно разочарење фанова 'Арсенала' што неће бити у могућности и овог лета да прате наступе у јединственом простору историјског 'Кнежевог арсенала' (Main Stage), 'Заставиној башти' (Garden Stage) и 'Чаурници' (Explosive DJ Stage). Што се тиче организационог тима – фестивал је током своје десетогодишње историје запамтио бројне потешкоће, неизвесности, кризне тренутке... али за нас ништа не би било тако болно као комплетно отказивање 'Арсенала'“, наводи се у саопштењу организатора фестивала.

„У инат свему чујемо се и гледамо се ових дана са Гардена!“, поручују организатори „Арсенала“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару