Другачији „Арсенал фест“ у Крагујевцу од 8. до 19. септембра

Јубиларно, 10. издање музичког фестивала „Арсенал фест“ одржаваће се симболично 10 дана, од 8. до 19. септембра, на бини Гарден, односно у простору „Заставине баште“.

Првог фестивалског дана наступају панк рок бендови „Човек без слуха“ и „КБО!“, а процедура за долазак на музички маратон је следећа: свако од заинтересованих за долазак потребно је да се пријави на имејл адресу arsenalfestkg@gmail.com, са свог личног мејла, уз наведено име и презиме и мобилни телефон.

Право доласка добија 500 најбржих пријава, које ће бити потврђене повратним мејлом, а бесплатан улаз на отварање знак је захвалности „Арсенала“ матичном граду Крагујевцу и својим обожаваоцима за јавну подршку фестивалу последњих неколико месеци током пандемије коронавируса, како наводе из организације, концертне агенције „Лонг плеј“.

Панк састав „Човек без слуха“, након албума Догађај дана (2011) кренуо је у све активнији музички живот наступајући свуда по земљи, што ће се потврдити још више са последњим материјалом Станимо у гард (2018) са препознатљивим нумерама – И после свега и Сад је крај.

Група је у Београду редовно присутна у последњем периоду (клуб „Фест“, Дом омладине, „Електропионир“, „Бир фест“...) и на свим релевантним фестивалима и манифестацијама у Србији.

Бенд „КБО!“ један је од музичких симбола Крагујевца. Познати трио са две гитаре и бубњем (без баса) афирмисан је на албумима Forever Punk (1989), Позови 93 (1990), За један корак (1992), Светло лудила (1997), (Не) мењајте станицу (2001) и Другарска...ствар (2002).

Бенд је недавно спотом Викенд најавио нови албум, као и обраду свог хита Крагујевац!, у коме се кроз целу песму спомиње само та једна реч.

Други дан јубиларног „Арсенал феста“

Наредног дана, 9. септембра на програму је „босанска Били Холидеј“, односно славна Амира Медуњанин, редовни гост Београда и Србије, где лако успева да распрода све своје концерте, посебно увек Центар „Сава“.

Уметница је недавно објавила албум For Him and Her (2020), на кме се налазе њена извођења песама Томе Здравковића и Силване Арменулић.

Интерпретаторку севдалинки публика памти по верзијама нумера Ах што ћемо љубав крити, Елено керко, Пјеват ћемо шта нам срце зна, Што те нема, Мито бекријо, Мој дилбере, Има дана или Ако знаш било што Бранимира Штулића.

Пре издања For Him and Her објавила је седам албума Роса (2005), Амира Лајв (2009), Зумра (2010), Amulette (2011), Silk and Stone (2014), Дамар (2016) и Ascending (2018).

Трећи дан „Арсенала“ доноси алтернативни звук 

У четвртак 10. септембра у 20 часова наступа прави виртуоз, композитор, гитариста, певач Никола Врањковић, некада кључни део поставе алтернативног рок састава „Блок аут“.

Утицајни музичар ће свирати, као и сви остали, уз ограничен број од 500 посетилаца у публици, за седење и стајање.

Након познате групе, Врањковић као песник и продуцент ствара своје соло албуме За овде или за понети (2001), Бремеплов (мини-албум 2014) и Веронаутика (двоструки ЦД 2018), а у припреми су и нове песме, као и лајв албум са концерта у Комбанк дворани 2019, на коме је наступао пуна четири сата, прави рок маратон спектакл.

Врањковић је имао концерте у свим значајним просторима по Србији, на фестивалима („Егзит“, „Арсенал“, „Рок вилиџ“, „Бир гарден“, „Бир фест“...), као и у Београду (Дом омладине, СКЦ, Комбанк дворана, „Електропионир“, „Запа барка“, клуб „Фест“).

Пандемија коронавируса је прво одложила „Арсенал“, да би након дозволе окупљања до 500 људи у публици организација дошла до решења да се 10. издање једино може одржати сведено и у другачијем облику.

Овај пут без главне бине и Експлозив ди-џеј бине, музички програм „Арсенала 10“ одвијаће се само на Гарден бини, тачније у споменутом простору „Заставине баште“.

Сви наступи почињу од 20 часова, а у садржају фестивала биће и трибине, пројекције филмова и други пратећи програм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару