Егзит на журку поводом двадесетог рођендана зове најутицајније извођаче

Обележавање две деценије двоструког европског фестивалског шампиона из разумљивих разлога померено је на следеће лето, а ако је судити по првим именима, наредно фестивалско издање може бити и најјаче до сада. Од 8. до 11. јула 2021. на Петроварадинску тврђаву стижу неке од највећих светских звезда чији планетарни хитови су само на „Јутјубу" сакупили чак 33 милијарде прегледа.

Листу првих објављених имена предводе најутицајнији светски музички продуцент и ди-џеј Дејвид Гета, његов суграђанин и изазивач за титулу водећег планетарног хитмејкера ди-џеј Снејк, двоструки лидер Билбордове листе синглова, и један од највећих репера данашњице Тига, суперзвезда нове генерације и миљеник домаће публике Борис Брејча. 

Посебна ексклузива остављена је за затварање МТС денс арене, када ће специјално за ову прилику наступити годинама уназад најтраженији ди-џеј Ерик Прајдз у специјалном би-ту-би издању са култним Фор Тетом, коме ће ово бити први наступ у Србији.

На јубиларни Егзит стижу и инди хероји „Метрономи", добитник Греми награде за животно дело и жива икона панка Марки Рамон, метал легенде Сепултура, сјајни Denis Sulta, Dax J и Kobosil, хард рок даме Thundermother и неки од водећих регионални хизвођача као што су "Laibach", „Гоблини", Марко Настић, Massimo, After Affair, Илија Ђоковић, Кристијан Молнар, Insolate, Lag и многи други.

Објављеним извођачима ће се ускоро придружити и бројни други, уз још више изненађења јер ће се Егзит у 2021. години одржати у пуној снази, на 40 фестивалских бина и зона. Нови, ограничени контигент промо улазница са попустом од 50 одсто по цени од 6.490 динара у продаји ће се наћи у петак, 31. јула тачно у подне.

Сви који желе да уграбе повољне улазнице мораће да пожуре, јер ће промо цена важити само до 8. августа, односно до истека залиха. Све до сада купљене улазнице за 2020. важиће за фестивалско издање 2021. при чему ће сви купци који их сачувају откључати посебна изненађења, међу којима је и могућност освајања доживотне улазнице за Егзит.

Да је Дејвид Гета једна од најтраженијих звезда данашњице потврђује преко 100 милиона обожаватеља и пратилаца на његовим друштвеним мрежама, а овај вансеријски музичар добитник је више од 30 најпрестижнијих музичких награда у свету, укључујући Греми и Билбордова признања.

 

Да суперпопуларни Француз има посебан однос са Егзитом и домаћом публиком потврђује и чињеница да је, иако је раније најавио да ће драстично смањити број наступа, пристао да поново буде део фестивала Егзит у оквиру прославе великог јубилеја. Сигурно је да ће атмосфера током наступа бити узаврела, имајући у виду да је претходне године изгласан за најтраженијег извођача у великој анкети међу обожаваоцима Егзита.

Још један аутор најслушанијих песама данашњице, власник двоструке Греми номинације, ди-џеј Снејк, након више покушаја, коначно ће 2021. године имати прилику да многобројним фановима на Петроварадинској тврђави испоручи планетарне хитове Taki Taki, Lean On, Let Me Love You, али и заувек актуелни Loco Contigo направљен у сарадњи са популарним америчким репером Тигом. А управо Тига, редован освајач првог места америчке хип хоп листе, такође са ласкавом номинацијом за Греми, потврдио је свој долазак на Петроварадинску тврђаву. 

Иза себе има седам студијских албума, од којих је прошлогодишњи Legendary пребацио и платинасти тираж. Тга није био лењ ни током карантина, па је својим најновијим хитом Bored In The House, преко ноћи залудео милионе корисника Тик Ток платформе. Потписује хитове са звездама као што су Сантана, Дрејк, Офсет, ди-џеј Снејк и Снуп Дог.

Оно што је већ сада сигурно је да ће наредно затварање МТС Денс арене ући у историју као једно од најзапаженијих досад са ексклузивним би-ту-би наступом у ком ће заједнички наступити Ерик Прајдз и Фор Тет.

Шведски ди-џеј Ерик Прајдз један је од најтраженијих извођача у свим анкетама када је у питању електронска музика, а његов спектакуларни наступ публика у Србији и региону прижељкује већ годинама. Да су његови сетови за памћење потврђује и чињеница да је чувени британски ди-џеј Маг на списак Топ 10 незаборавних наступа из историје Егзита уврстио и његов сет из 2009. године у ком му се придружио и непоновљиви Адам Бајер.

Њему ће се током затварања Арене придружити изузетно цењено име у свету електронске музике Фор Тет, који ће по први пут на Денс арени урадити и соло сет. Фор Тет псеудоним је за соло каријеру у електронској музици ди-џеја по имену Kејран Хебден. Сарађивао је са именима као што су Рејдиохед, Ели Голдинг и Лана дел Реј. До сада је објавио чак 10 студијских албума, од чега је последњи Сикстин Оушнс, објављен у марту 2020. године.

Извођачи који историју деле са Егзитом 

Једна од најпопуларнијих звезда Егзита и ударно име електронске сцене Борис Брејча, враћа се на тврђаву са новом музиком и у тренутку кад је већи и траженији него икад. Заједничку историју са нашим најпознатијим фестивалом у свету има и Дакс Џеј, британско-берлински техно херој којег су редом Миксмаг, Грув магазин и Ди-џеј маг недавно прогласили за најбољег ди-џеја нове генерације, а Егзит још 2009. препознао и наградио на конкурсу младих ди-џејева.

Он ће поделити пулт с новом надолазећом техно звездом - продуцентом и ди-џејем, Kобосилом у још једном ексклузивном сету. Своју уникатну енергију следећег лета на тврђаву доноси Денис Салта, млади Британац чије завидно музичко знање на публику оставља утисак који се тешко заборавља, а разноврстан приступ данце музици заслужан за то што је његова каријера у константном успону и не показује никакве знаке успоравања.

У првој објави извођача за издање ЕXИТ фестивала 2021. године стижу и један од водећих британских инди-рок бендова, "Метрономи". Од оснивања ишли су на турнеје са бендовима као што је „Колдплеј", док је њихов данашњи звездани статус проистекао из плесног рок звука по којем су увек помало били испред времена.

Поставци извођача придружиће се још и екипа регионалних и домаћих извођача коју предводе Coeus, Layzie, After Affair b2b Kristijan Molnar, Reblok, Runy, Lag, Марко Настић, Space Motion, Илија Ђоковић и Insolate. 

Улазнице у продаји од петка, 31. јула.

У петак, 31. јула тачно у подне, почиње продаја улазница за фестивал Егзит 2021. године по цени од 6.490 динара. Актуелна цена на снази ће остати најкасније до суботе, 8. августа или раније, уколико се распрода ограничени контигент. Улазнице се могу набавити преко званичне странице фестивала као и путем продајне мреже Гигс тикс.

Сви који не желе да сачувају улазницу за 2021 и остваре бројне бенефите моћи ће да покрену процес рефундације од 10. августа 2020. године. Детаљне информације о томе како то урадити биће објављене 10. августа на званичним страницама фестивала Егзит.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару