Екстра Нена: Музика је нешто што дишемо сви, а није вирус

После читаве деценије паузе, Екста Нена је почетком године објавила нови албум под називом „Марионета“.

Снежана Берић, познатија као Екстра Нена, у нову годину је ушла са новим албумом у издању ПГП РТС-а, који има, како сама каже, љубавни и дубок емотивни садржај. Али пандемија је успорила саму промоцију, концерте и наступе. Но и поред тога, слушаоци и љубитељи њене музике захваљујући материјалима које ПГП РТС поставља на друштвене мреже и Јутјуб имају прилике да преслушају њене нове песме.

„Имам јако лепе повратне реакције публике. Све је то лепо кренуло, међутим, као и многи који су издавали албуме, ми смо закочени, значи, под ручном кочницом смо, чекамо неки тренутак када ћемо моћи да пласирамо себе уживо, што је за сада, стварно неизвесно, реално гледајући“, каже гошћа Јутарњег програма.

По реакцијама публике које стижу до ње, очигледно је да би сви једва чекали њен концерт, додаје Екстра Нена.

„Изгледа као да је њима теже него мени. Све у свему, ово је креативна професија у којој је многима тешко и многи су у депресији због овога, зато што не знају чему да се надају. Но, наступаћемо, било у мањим просторима или на отвореном. Само треба бити мало више дисциплинован и пре свега одговоран“, наглашава позната певачица.

Назив албума, Марионета, сасвим случајно, савршено одговара ситуацији у којој смо се тренутно нашли, сматра Екстра Нена. Сви смо као марионете, слушамо све што нам кажу и покрећу нас као луткице. Нико није крив за то, али тренутно нам је таква судбина.

Иначе, албум је радио Иван Акулов, Рус пореклом који тренутно живи у Молдавији. Поједине текстове песама је урадила Милена Лудаић. Албум је рађен у Москви, а део мастеринга и у Америци. У питању је права забавна музика, са мало комерцијалнијим елементима, које прате спотови Дејана Милићевића.

„Добијала сам понуде да учествујем поново, чак и за друге земље, али нисма имала жељу да се поново ангажујем. Захваљујући РТС-у ове године сам била у ревијалном делу. Нека се сада такмиче млађи којима није доступна јавност за приказивање њиховог извођења. Но, никад не реци никад, јер у свету године не представљају ништа за бављење музиком, креативним радом или било којим радом и да би требало ту малограђанштину из наших живота избацити. Да не бројимо колико ко има година и чиме се бави“, каже Снежана Берић на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару