„Електрични оргазам“ отвара посткорона „Арсенал фест“

Јубиларни „Арсенал фест 10“ биће отворен у суботу 4. јула од 21 час наступом бендова „Електрични оргазам“, „Човек без слуха“ и КБО! у простору „Заставине баште“ у Крагујевцу, где ће сваког викенда, током наредних месец дана, бити одржаване свирке значајних имена домаће и регионалне музичке сцене, уз трибине, пројекције филмова и других фестивалских пратећих програма.

„Арсенал фест 10“ биће одржаван уз неопходне мере заштите здравља посетилаца у складу са препорукама и прописима надлежних органа.

„Арсенал 10“ пригодно креће са легендарним „Електричним оргазмом“, који слави 40 година каријере, током које се од новоталасних почетака са лакоћом мењао кроз психоделију, рок и бројне граничне жанрове, успевши да сними низ значајних и одважних албума, од истоименог првенца (1981), преко Дисторзије (1986) до последњег Где смо сад? (2019).

Уз бројне хитове као што су Како бубањ каже, Ја сам тежак као коњ, Дебела девојка и Спојимо се сад, „Оргазам“ је снимио и генерацијске химне Златни папагај, Небо, Крокодили долазе и Секс, дрога, насиље и страх.

„Драго нам је да је баш у Крагујевцу први концерт и коначно почетак наше турнеје '40 година Оргазма'. Због ситуације са корона вирусом тотално су нам се претумбали датуми концерата и, ето, игром случаја испало је да крећемо баш из Крагујевца. Крагујевац смо увек доживљавали као рокерски град, са публиком која се добро разуме у оно што ми радимо“, каже фронтмен Срђан Гојковић Гиле.

Панк рок бенд „Човек без слуха“ након албума Догађај дана (2011) наставио је узлазну путању све већих признања и препознавања у региону, како жестоким концертним наступима, тако и актуелним Станимо у гард (2018), који је изнедрио упечатљиве песме попут насловне, И после свега и Сад је крај, чиме је потврдио речи фронтмена Микија Радојевића да „у рок музици нема фолирања, али и да уметност није стајаћа вода, већ река која мора да тече и таласа да не би пресушила“.

КБО! је један је од музичких симбола Крагујевца, који је статус култног панк бенд на простору бивше Југославије и шире, изградио као звучно препознатљив трио са две гитаре и бубњем (без баса) на албумима Forever Punk (1989), Позови 93 (1990), За један корак (1992), Светло лудила (1997), (Не)мењајте станицу (2001) и Другарска...ствар (2002).

Бенд је недавно спотом за песму Викенд најавио нови албум.

Улазница за прво вече „Арсенала 10“ на коме 4. јула наступају „Електрични оргазам“, „Човек без слуха“ и КБО! кошта само 500 динара преко мреже и продајних места „Тикетса“, а у Крагујевцу – у Дому омладине и „Да Гама травелу“.

Претходно најављени програм „Арсенала“ од 24. до 27. јуна 2020. године пребачен је за 23, 24, 25. и 26. јун 2021. године. Наступе су за 2021. годину већ потврдили Ингви Мамстин, „Гогол бордело“, „Дубиоза колектив“ и Ђаиковски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару