„Распродаја среће“, нови сингл београдског бенда Вива вопс

У популарној РТС-овој емисији „Три боје звука“, чија је четврта сезона у току, шансу да наступе добили су и момци из Вива вопса, победничког бенда трећег Бунт рок фестивала. Посвећени алтернативној музици, препознатљиви су по смелом упуштању у комбиновање различитих музичких праваца, осим песме којом су својевремено тријумфовали на трећем Бунт рок фестивалу РТС-а, представили су и нови сингл „Распродаја среће“.

„Распродаја среће“, нови сингл београдског бенда Вива вопс „Распродаја среће“, нови сингл београдског бенда Вива вопс

Александар Ћурчић, Вива вопс: Волимо да чујемо како је публика доживела нашу музику, уживамо у тим индивидуалним утисцима и зато увек бирамо да не елаборирамо претерано о новим песмама унапред – на теме шта смо то све хтели да покажемо, поручимо, која је идеја…

Тако и о новој песми Распродаја среће, тек оволико: у моменту када вас приморавају да заборавите на себе, да заборавите на своју историју, да заборавите на своју културу, да будете потрошна материја у систему, у вама се буди исконски нагон који реагује. Ми смо то урадили на овај начин.

Како сте доживели позив за учешће у емисији Три боје звука, уз групе И-плеј и Елементал?

Марко Јанковић, Вива вопс: Обрадовао нас је позив, наравно и није било треме – ми већ имамо много искуства стеченог кроз Бунт рок фестивал, емисију Бунт и бројне концертне наступе на највећим фестивалима, овде и ван Србије. Свакако, било је вежбе и озбиљних припрема, нарочито за извођење нове песме Распродаја среће, коју смо посебно спремили баш за ову емисију. А када смо разматрали репертоар, водили смо се једноставним критеријумима: да представимо оно што јесте Вива вопс и нешто ново од Вива вопса. Мислимо да ту нема пуно грешке.

Чак смо се потрудили и око стајлинга (а водећи рачуна да никако не засенимо дивне и прелепе даме у студију). Велику захвалност за тај аспект нашег наступа дугујемо домаћој модној кући "Legend World Wide". Изабрали смо одличне одевне комаде који потпуно одговарају сценском стилу који је Вива вопс већ изградио. А било је сјајно и током снимања – атмосфера, која произилази из тог занимљивог концепта емисије, је била одлична. Било је право задовољство делити сцену (океј, има их три, али ово боље звучи) са изузетним музичарима и личностима из бендова И-плеј и Елементал, а водитељка Кика је незаборавна!

Како би Вива вопс саветовали неафирмисане, младе бендове, имајући у виду да су као победници Бунт рок фестивала, због посвећености, одговорности, односа према публици и медијима, својеврстан узор музичарима који тек почињу?

Марко Јанковић, Вива вопс: Пре свега, да не одустају олако, код прве препреке или потешкоће. А биће их и има их увек. То често наводимо и новим такмичарима на Бунт рок фестивалу. Такође, важно је и оно што смо и сами научили кроз тај пројекат – треба се наоружати стрпљењем, унапређивати се извођачки, пратити сцену и комуницирати са колегама музичарима.

Та размена је стварно значајна, на много нивоа – од стваралачког до извођачког, а технологија данас омогућава свима па и музичарима много тога, уколико постоје жеља и време. И зато саветујемо да имају жељу и буду посвећени, да одлучно иду ка ономе у шта верују. Онда ће све остало ићи лакше. Времена сада има довољно да се о музици, пре свега, прича, сања, машта, планира и да се идеје ставе на папир. Од велике помоћи су интернет и разне апликације за комуникацију.

Да ли се догодила нека занимљива ситуација на снимању и како је протекло дружење са бендовима И-плеј и Елементал?

Вива вопс: Било је и више него супер! У паузама смо се наравно дружили, причали, играли шах, голф и "air" тенис. Шалим се, наравно да нема откривања шта бендови раде ван снимања, то је тајна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару