Захваљујући серији „Тајкун“ стари хит поново популаран

Од почетка емитовања ТВ серије „Тајкун“, велико интересовање публике привукла је насловна нумера, песма „Kућа излазећег Сунца", велики хит Микија Јевремовића из 1964. године, иначе обрада чувеног хита групе „Енималс“.

Специјално за потребе серије Тајкун, композитор Немања Мосуровић урадио је потпуно посебан аранжман песме Микија Јевремовића, Кућа излазећег Сунца, и на тај начин дао нови живот овој нумери која је задобила огромне симпатије публике.

„Волим ову песму веома. Kада сам почео да размишљам о музици за серију, желео сам да има неки помало архаични и заборављени звук седамдесетих, звук детињства мог главног јунака“, каже редитељ Мирослав Терзић.

Kућа излазећег Сунца је песма чији се аутор не зна. Корене има у традиционалном звуку, а говори о тешком животу у Њу Орлеансу. „Енималси“ су 1964. године снимили најпознатију верзију, а мало касније је направљена и српска.

„У разговору са Мосуровићем, дошли смо на идеју да задржимо вокал Микија Јевремовића, а да променимо аранжман. Тако је настала нека потпуно нова, а стара верзија ове песме и на моје велико задовољство у овим временима постала поново радо слушана нумера“, истакао је редитељ Мирослав Терзић.

Серија Тајкун коју се приказује већ пет недеља, окупила је водећу екипу уметника из Србије и региона.

Сценариста је Ђорђе Милосављевић, директор фотографије је Радан Поповић, а поред Драгана Бјелогрлића у главној улози, глумачку екипу чине и Бранислав Трифуновић, Марко Баћовић, Хана Селимовић, Анита Манчић, Светозар Цветковић као и младе глумачке наде Вук Јовановић, Невен Бујић, Вања Ненадић и Милош Петровић Тројпец.

Уз Тихану Лазовић, ту су још две гостујуће регионалне звезде: Јанко Воларић Поповић и Тони Михајловски.

Премијерно емитовање епизода ТВ серије Тајкун је сваке недеље на каналу Суперстар ТВ, а понедељком на РТС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару