„Арсенал“ уједињен са фестивалима широм Европе упркос коронавирусу

Арсенал фест придружио се бројним европским фестивалима окупљеним око Европског удружења фестивала - Jуроп, који су заједнички изразили очекивање да ће њихови фестивали бити одржани овог лета, упркос пандемији.

У саопштењу чланова Јуропа (Yourope), насловљеном „Фестивали јединствени широм Европе“, међу којима су, поред Арсенала, Роскилде, Егзита, Примавера саунда, Билбао ББк лајва, Металдаyса, Опен'ера, Рока на Сени, и бројни други, истиче се да ће фестивали „наставити да прате тренутну глобалну здравствену ситуацију у наредним недељама, и заједнички ће обавестити о свим наредним одлукама“.

„Сви ми очекујемо да ћемо наставити са својим фестивалима овог лета. Остајемо уједињени у напорима да догађаје учинимо безбедним искуством за учеснике и свет споља. Ради се о преузимању одговорности за догађаје, и ради се о преузимању одговорности за индустрију чији смо део“, каже се у саопштењу.

Kако се наглашава, због тренутне озбиљне ситуације у фестивалској индустрији највише трпе музичари, промотери и простори, продукције звука и светла, као и многи други мањи учесници, од којих многи можда неће бити у стању да се опораве уколико и овог лета не буду део оваквих фестивала.

„Настављајући са својим фестивалима овог лета, можемо бити кључни део у одржању наше индустрије. Дугујемо заједници, музици, уметности и култури да преузмемо одговорност заједно“, каже се у саопштењу које подржава Арсенал фест, најављен за 24, 25, 26. и 27. јун у Kрагујевцу.

Уједињени у међусобном дељењу информација и искустава, Јуроп фестивали истичу да схватају „тренутну ситуацију веома озбиљно“, и да ће је и даље пратити „веома пажљиво, сарађујући са властима и хитним службама, како би се осигурало најбоље и најбезбедније окружење за фестивалску заједницу“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару