Бајага: Док нема концерата радим на новом албуму и филмској музици

Актуелна ситуација око коронавируса пореметила је концертне планове многим музичарима на овим просторима, па и Бајаги и „Инструкторима“. Момчило Бајагић је, међутим, упркос томе, изузетно активан у последње време, и то на неколико фронтова.

Недавно је у Центру "Сава", одржана београдска премијера филма Хотел Београд, најављеног дуетском песмом Дарја са Милошем Биковићем, која је одмах постала велики хит. Актуелан је и рад на још једном филму, па мјузикл, као и спремање новог, специфичног албума.

"Премијера филма Хотел Београд је добро прошла", задовољно истиче Бајага. Додаје да је то једна лепа, романтична комедија. Јако лепо је усликан Београд. Било је доста људи на премијери, тад још није кренуло ово лудило са короном.

Да не буде забуне - песма Дарја, која је најавила филм, не чује се у овом остварењу

"Чује се друга песма, Драга, Дарја је, можда, мало касно стигла. Ја нисам Милоша познавао раније, упознали смо се летос. Док сам урадио Дарју, филм је већ био монтиран. Биковић ме је звао и тражио да направим нешто за одјавну шпицу. Текст песме Драга говори, практично, о сценарију, он ће њу да доведе у свој град... Дарја је била одлична најава за филм. Касније ће ићи и серија Хотел Београд, верујем да ће се ту чути и та песма", истакао је Бајага.

Актуелан је код Бајаге рад на још једном филму, Није тешко бити човек, Душана Ковачевића. Популарни рокер поново сарађује са старим пријатељем.

"Надамо се да ће премијера да буде на јесен. Завршио сам песме које су се сликале у филму, а остаје ми да урадим инструменталну музику. Мислим да ће то бити доста интересантан филм, необичан, јер је такав сценарио. Одлични су глумци. Видео сам делове филма који се сад монтирају, али, за сада је још увек рано да се прича о томе", напомиње певач.

Ту је и мјузикл Позоришта на Теразијама, „Са друге стране јастука", редитеља Југа Радивојевића, базиран на Бајагиним песмама.

"Тридесетак нумера је у избору, остаће их на крају више од 20 сигурно. Све сам препустио глумцима, редитељу и Салету Седлару. Он ради аранжмане за оркестар који ће све време, као и сви глумци, бити на сцени. Можда неке мање улоге добију и људи из оркестра.
Причати о концертима, нажалост, сада је депласирано", рекао је Бајага.

Додаје да му је жао што је отказан концерт подршке Душану Којићу Који у Хали спортова, али, нормално, то је у складу са мерама које се предузимају. Искористићу ово време, кад нема свирки, да мало порадим на албуму, да не седимо беспослени. Можда ћемо мало и у студију нешто да радимо. Биће ту и песама које сам радио за друге, нумера из филмова, можда и неких за које снимци постоје на Јутјубу, али их нема на носачима звука...

четвртак, 01. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару