Прва квалификациона емисија шестог „Бунт рок фестивала“ креће 8. априла

Стручни жири РТС-а је након преслушавања песама пристиглих на јавни конкурс, одабрао бендове који ће се такмичити на шестом „Бунт рок фестивалу“. Од 150 пријава одабрани су 21 аутор, односно, бенд који ће имати прилику да оправдају поверење које им је указано и да се, уз победнике три пријатељска фестивала, боре за финале.

Није било лако одабрати финалисте, наглашава Бранка Главоњић, ауторка „Бунт рок фестивала“ и емисије Бунт, али пошто је о томе одлучивао двадесеточлани стручни жири, сигурно је да су аутори и бендови који су прошли, стварно били најбољи.

„Прва квалификациона емисија шестог 'Бунт рок фестивала', почиње 8. априла. Биће доста тога занимљивог и позивам гледаоце да обрате пажњу. Сви чекају да се нешто деси, а нико не жели да истражи и посвети тим младим ауторима, јер када бисмо се сви мало више посветили, видели бисмо да ту има јако добре музике“, наглашава Бранка Главоњић.

Циљ „Бунт рок фестивала“ није само да се млади и талентовани аутори пронађу, већ и да се подстакну и да им се олакша тај пут и да буду присутнији у медијима.

„Данас је такво време да је углавном гледаоцима занимљивије да гледају како неко копира некога или ко је добар извођач, а нико се не бави ауторством. Ауторство је веома важна ствар јер на тај начин се и ми развијамо као друштво. А важно је да се и они међу собом повезују, тако да и томе служи 'Бунт рок фестивал'“, додаје уредница.

Александар Ћурчић из бенда „Вива вопс“, који су били победници „Бунт рок фестивала“ 2017. године, наглашава да су захваљујући овом учешћу од тада имали преко шездесет концерата.

„Најбитније је да смо се умрежили са том неком групом људи која и организује фестивале, али и са бендовима који свирају. Искрено, драго ми је да су бендови све млађи и све бољи. Данас, да би се човек бавио музиком или било којом уметношћу мора да буде мало откачен, мало луд. Једноставно, инструмент кошта, треба много времена да се уложи у њега, треба вежбати, имати пробе. Али, на крају крајева, музика то све врати“, каже Александар гостујући у Јутарњем програму.

Клуб студената технике, популарни КСТ, који слави 66. рођендан, од почетка „Бунт рок фестивала“, као и емисија Бунт је стални сарадник и пријатељ. Бендови прво свирају на Маскембалу, који је један од најпосећенијих догађаја у овом простору. После тога, свирају на отварању и затварању баште у КСТ-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару