„Лету штуке“ 21. марта у "SubBeer"-ном центру

Легендарна босанскохерцеговачка група предвођена истакнутим аутором Дином Шараном имаће свој премијерни наступ у "SubBeer"-ном центру на четвртом „Контакту“ 21. марта. Премијерни у смислу да су „Лету штуке“ у последњих неколико година освајале различите концертне просторе, али не и Цетињску улицу познатију као Мјузик 'н' арт дистикт.

Шаранова лирика, врло интимна, језгровита, истинита, увек актуелна, хируршки прецизно сецира друштвена стања и догађања. То је један од главних разлога који овај бенд држи у самом врху музичке сцене региона и због којих важе за миљенике публике.

Пред наступ на манифестацији „Контакт 2020“, „Лету штуке“ су објавиле и нови видео-спот за песму Жад.

Музика коју стварају Шаран и екипа била је примарна инспирација уметнице Жане Форце, која потписује нови спот настао у техници уље на стаклу. Дуготрајан ручни процес кроз који је прошла не би био могућ без песме као духовног водича.

„Контакт“ је годишња манифестација, посвећена музичком бизнису, која већ четврту годину окупља музичаре из региона, као и остале важне актере у музичком бизнису.

Циљ „Контакта“ је, пре свега, умрежавање организатора и промотера регионалних музичких фестивала, туристичких удружења и организација, културних центара, клубова, и осталих радника у култури и уметности, који имају незанемарљив допринос привредном развоју.

У музичком делу програма, осим бенда „Лету штуке“ чији је наступ заказан за 21. март, на „Контакту 2020“ наступиће и „Електрични оргазам“ 19. марта у Комбанк дворани; 21. марта у клубу „Драгстор“ припрема се прослава југословенске њу вејв епохе – наступиће „Параф“, „Обојени програм“ и „Артан Лили“.

Посебност овогодишњег „Контакта“ биће и концерт који ће бити приређен 20. марта у Хали спортова „Ранко Жеравица“. Реч је о концерту „За Коју“, за што бржи опоравак фронтмена бенда „Дисциплин А кичме“ на којем наступају Бајага и „Инструктори“, „Партибрејкерс“, „Ју група“ са специјалним гостима – Радомиром Михајловићем Точком и Николом Чутурилом Чутуром, као и група „Стрејт Мики енд д бојз“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 07. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару