Холандска соул дива Шарон Ковакс долази у Београд

Шарон Ковакс, холандска соул дива, коју светски медији представљају као нову Ејми Вајнхаус одржаће два концерта, 7. и 8. марта, у клубу Битефарт кафе у оквиру музичког пројекта „Мјузиколоџи баркафе сешнс“.

У разговору са организаторим концерта Шарон Ковакс истакла је да јој је драго због поређења са легендарном Елми Вајхаус, која је задивила свет.

„Ејми је имала дубљи глас што је случај и код мене. Своју музику је користила да се изрази и прикаже баш онаквом каква је била. Умела је такође да буде мрачна. Јесте ме инспирисала, али већи део своје инспирације пронашла сам у певачицама старије генерације као што су Ета Џејмс, Ела Фицџералд, Били Холидеј, Џенис Џоплин...Оно што те инспирише, то носиш са собом“, објаснила је певачица.

Након веома запаженог сингла My Love, холандска уметница издала је два албума Shades of Black и Cheap Smell.

Како Шарон Ковакс каже, Shades of Black је био њен први албум који је настао у једном мрачном периоду. 

„Сада када вратим филм верујем да сам потпуно одрасла уз њега. Други албум Cheap Smell настао је такође у тешком периоду. Растала сам се са својим продуцентом, а и цео мој бенд је отишао са њим. Стварајући овај албум борила сам се са депресијом и покушавала да пронађем свој пут. Верујем да ће следећи албум бити више налик првом, обојен неком меланхолијом...“, каже Шарон.

Аутентичност на сцени коју јој многи приписују Шарон Ковакс сматра привилегијом и срећом у музици. 

„Увек се држим онога што ме чини срећном, било да је реч о ономе што радим или о томе како изгледам. Важно ми је да уживам у естетици онога што нудим људима на сцени. Можда је то аутентичност? Одвојиш се од других радећи оно што је блиско твом бићу. Уколико то не радим ја просто нисам срећна“, закључила је холандска дива.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару