Јосипа Лисац славила љубав са Београђанима

Музичка дива Јосипа Лисац прославила је Дан заљубљених и свој 70. рођендан емотивним двочасовним концертом у испуњеном Центру „Сава“, где је одушевљена београдска публика могла да ужива у захтевним, а беспрекорно изведеним хитовима „Богиња“, „Гдје Дунав љуби небо“, „Магла“...

Јосипа Лисац славила љубав са Београђанима Јосипа Лисац славила љубав са Београђанима

Јосипа је већ у почетку извела класике са почетка каријере О једној младости и Док размишљам о нама, испрва рекавши да уопште вечерас „не би говорила о годинама“, али се мало касније нашалила како је њена „бројка монструозна, метузалемска“.

„На том путу кроз вријеме, једном дугачком путу, питају ме: Јосипа какви су ваши планови? Кажем: Не знам, и сутра је нови дан“, рекла је прослављена уметница поздрављена бурним аплаузима.

У пратњи одличног, надахнутог бенда, у коме су изврсни били гитариста Елвис Пенава, бубњар Борна Шерцар, басиста Давор Чрнигој и клавијатуриста Тони Старешинић, Јосипа је извела и новије песме попут 1.000 разлога, Теби путујем и Ту. Признала је и да је „највише весели та непредвидивост“ при извођењу преаранжираних, џезираних верзија старих песама.

Специјални гост концерта био је Вукашин Марковић, фронтмен београдског бенда „Ири ФМ“, кога је Јосипа сама открила као талентованог музичара и пожелела га за госта у Београду, а како се нада и у Загребу, јер „кад ти се свиди нешто, то се не може препричати, то се мора чути“.

Јосипа је са певачем и тромбонистом Марковићем, уз помоћу клавијатуристе Саве Милетића, извела Путеве, популарну песму групе „Ири ФМ“. 

Завршницу концерта обележили су велики хитови Хир, хир, хир, Данас сам луда и Магла, и на крају симболично Испочетка, после чега су певачица и бенд испраћени дуготрајним овацијама из Центра „Сава“.

„Какве је све дивне тренутке, догађаје мени приуштио Београд! Нисам то рекла за аплауз, већ искрено! Хвала вам најљепша што сте дошли. Волим Београд. Ја сам се развијала у бившој држави, ту сам била препозната одмах од људи изузетног ауторитета. Захваљујем се што сте дошли, што сте увијек ту. Што кроз креацију могу показати оно што јесам“, признала је Јосипа пред публиком у Центру „Сава“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару