Даница Крстић песмом „Сватови“ подсећа на традицију

Млада звезда етно музике, певачица Даница Крстић представила је нови сингл под називом „Сватови“ и аутентичан видео спот, којим је желела да подсети на то како је изгледала стара српска свадба.

У венчаници, руку под руку са згодним младићем и фолклорном групом, Даница је свој раскошни певачки талент преточила у питку причу о заљубљеном пару, а песмом Сватови пред публику донела спој традиционалне музике и модерног звука.

„Песма је мало модернија него што је публика навикла од мене, али сматрам да смо баланс успели да постигнемо текстом карактеристичним за етно музику и спотом, којим сам пожелела да гледаоце подсетим како је изгледала традиционална српска свадба. Није ми било тешко да се посветим истраживањима, и да уз литературу са Музичке академије, где студирам етномузикологију, направим малу реконструкцију српске свадбе из 18. века“, рекла је Даница.

Синглом Сватови млада певачица наставља свој пројекат „Балкан концепт“ који је започела овог лета сарадњом са групом „Диванхана“, са којом је снимила и објавила сингл Воће родило.

Пројекат окупља најбоље музичаре, композиторе и ствараоце у домену етно музике са простора Балкана.

Песма Сватови настала је у Скопљу, у студију чувеног Николе Мицевског, који је познат по сарадњи са Каролином Гочевом, али и по обрадама традиционалних песама.

У проверену екипу сарадника Даница је уврстила и текстописца Милоша Жућу Смиљанића.

Спот за песму Сватови сниман је на скривеној локацији крај Александровца, у етно селу „Слатковац“, чије кулисе су на најбољи начин употпуниле поруку која носи нова песма Данице Крстић.

Млада певачица не крије да је ово само једна од песама, која ће се наћи на њеном другом албуму који ће бити објављен до краја 2020. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 01. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару